ΓΛΥΚΟ

Chocolating: Ένας παράδεισος από σοκολάτα στο Astir Palace

Το Astir Palace φιλοξένησε για δύο εβδομάδες την πιο σοκολατένια γιορτή της πόλης. Σιγά που θα τη χάναμε.

Τα 2 προηγούμενα ΠΣΚ του Φεβρουαρίου, από του Αγίου Βαλεντίνου (14/02) μέχρι τις 23/02, το εστιατόριο Grill Room στο ξενοδοχείο Arion Resort & Spa στον Αστέρα Βουλιαγμένης είχε μετατραπεί σε ένα σοκολατένιο δωμάτιο με μπόλικες εκπλήξεις.

Οι pastry chefs Φραντζέσκος Σώζος από τον Αστέρα Βουλιαγμένης και Δημήτρης Χρονόπουλος από τη Valrhona έδωσαν την ευκαιρία σε εμάς τους σοκολατολάτρεις να μάθουμε νέες συνταγές,  να δοκιμάσουμε σοκολατολιχουδιές, αλλά και να φύγουμε έχοντας μάθει μερικά από τα μυστικά της σοκολάτας, (όπως για παράδειγμα το πώς από τον καρπό κακάο γεννιέται το πιο αγαπημένο γλύκισμα του κόσμου). Αν κάποιος από εμάς δεν είχε εκτιμήσει τις απίστευτες γαλλικές σοκολάτες Valrhona, στο Chocolating το έκανε σίγουρα. 

Και τι δε δοκιμάσαμε: Από Φινανσιέ με spots σοκολάτας, πραλίνα και μπίλιες σοκογκοφρέτας, μέχρι τάρτα σοκολάτας με stevia, αλλά και προφιτερόλ με επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας και μπαχαρικά.

Φυσικά, υπήρξε κι αυτό το γλυκό που λες “θα πάω σπίτι να ψάξω τη συνταγή, δεν παίζει”. Λευκή καραμελωμένη σοκολάτα με στρώσεις πράσινου τσαγιού και γλασάζ ανανά.

Θα μπορούσες να διανοηθείς Φεστιβάλ Σοκολάτας χωρίς σιντριβάνι; Αυτό με τη σοκολάτα γάλακτος Bahibe, τη νέα κυκλοφορία της Valrhona, ήταν το κάτι άλλο.

Δοκιμάσαμε και τη λευκή σοκολάτα Dulcey, μια ακόμη νέα σοκολάτα της  Valrhona, που καραμελώνεται και ψήνεται στο φούρνο, αποκτώντας μια ελαφρώς καφέ απόχρωση.

Κάποια στιγμή σταματήσαμε τα γλυκά και πιάσαμε τα ροφήματα. Πήραμε από μια ζεστή σοκολάτα και βγήκαμε στον έξω χώρο του Astir Palace, απολαμβάνοντας μια από τις ωραιότερες θέες στα νότια.

Φυσικά, όλο αυτό το γλυκό Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε παρά να πλαισιώνεται από ευγενέστατους ανθρώπους. Άνθρωποι υπομονετικοί, χαμογελαστοί, που αγαπούν αυτό που κάνουν με όλο τους το είναι, αλλά δεν μένουν εκεί. Γιατί στόχος τους είναι να σε κάνουν τα το λατρέψεις κι εσύ.

Και του χρόνου σοκολατένιοι.