ΓΛΥΚΟ

Δεν ξέρεις τι χάνεις αν δεν έχεις δοκιμάσει το ασυναγώνιστο προφιτερόλ του Mon Chou

To Mon Chou ήρθε στο Παγκράτι για να μας μάθει πώς είναι το τέλειο προφιτερόλ.

Το Mon Chou άνοιξε πριν από ενάμιση χρόνο στο Παγκράτι, σε έναν χώρο που μπορεί με την πρώτη ματιά να μοιάζει μικρός, αλλά γρήγορα θα ανακαλύψεις πως εδώ μέσα γίνονται πράγματα μεγάλα. Γιατί εδώ δεν θα φας ένα ακόμα προφιτερόλ, αλλά ίσως το καλύτερο προφιτερόλ που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Στο Mon Chou το προφιτερόλ στήνεται εκείνη την ώρα μπροστά σου, όσο εσύ περιμένεις στο μικρό παράθυρο. Τα πάντα φρεσκοψημένα chou γεμίζονται με την κρέμα πατισερί, τοποθετούνται στη βάση και από πάνω ακολουθεί η ρευστή σοκολάτα. Εδώ τίθεται το ζήτημα: Γάλακτος ή bitter; Ό,τι και να διαλέξεις, ταιριάζει απόλυτα. Κι αν επιθυμείς, μπορείς να προσθέσεις διάφορα extra toppings. Ίσως η μαρμελάδα φράουλα να αρέσει και σε εσένα. Ίσως πάλι να είσαι περισσότερο του καρυδιού ή του αμύγδαλου, που θα δώσουν αυτήν την ακαταμάχητη τραγανή υφή στο γλυκό που κάποτε ο Γιώργος Κωνσταντίνου περιέγραφε τόσο γλαφυρά ώστε κάθε φορά που λες «προφιτερόλ» να σκέφτεσαι αυτή τη σκηνή:

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα αντιληφθείς ότι άξιζε κάθε δευτερόλεπτο που περίμενες. Είναι όλα τόσο φρέσκα, τα chou είναι ακόμα τραγανά και φαίνεται ότι αυτό το προφιτερόλ έχει φτιαχτεί με μεράκι. Με το ίδιο μεράκι χτίστηκε άλλωστε ολόκληρο το μαγαζί και λόγω της ποιότητας των γλυκών του η φήμη του σύντομα εξαπλώθηκε πέρα από τα σύνορα του Παγκρατίου. Μπορεί να δεις κόσμο να έρχεται από κάθε γωνιά της Αττικής για ένα οικογενειακό προφιτερόλ. Και, πίστεψέ με, αν πας με ένα τέτοιο σε κάποια επίσκεψη θα γίνεις αυτομάτως ο απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς αφού όλοι θα μιλάνε γι’ αυτό (και κατ’ επέκταση για εσένα).

Ανοιχτό από το πρωί για καφέ, κρουασάν και άλλα μικρά γλυκά, το Mon Chou μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση κάθε ώρα της ημέρας. Ένα tip θα σου δώσουμε μόνο: Πάρε τηλέφωνο για να σου έχουν την ώρα που θες την οικογενειακή συσκευασία, ώστε να την παραλάβεις και να φύγεις. Όχι βέβαια ότι είναι άσχημα να περιμένεις με θέα το δροσερό Άλσος Παγκρατίου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Δες όλο το μεγάλο αφιέρωμα του NouPou στο Παγκράτι.