ΓΛΥΚΟ

Εύκολο και γρήγορο τιραμισού

Δεν φτιάχνεται με υλικά που θα βρεις απλά στο ντουλάπι σου αλλά φτιάχνεται πολύ γρήγορα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

300 ml καφέ espresso

25 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. τυρί mascarpone

600 ml κρέμα γάλακτος για γλυκά

75 ml μαύρο ρούμι

5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

1 μεγάλη κουταλιά σκόνη κακάο

Η διαδικασία που θα ακολουθήσεις

Θα ξεκινήσεις με τον καφέ για να προλάβει να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσεις την κρέμα. Φτιάχνεις τον καφέ (σκέτο προφανώς) και τον αφήνεις σε ένα ημιβαθύ πιάτο να κρυώσει. Ξεκινάς την κρέμα όσο κρυώνει ο καφές. Βάζεις σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το τυρί και το ρούμι και ανακατεύεις καλά μέχρι να δημιουργήσεις μια ωραία κρέμα. Την αφήνεις στην άκρη και βουτάς τα σαβαγιάρ στον καφέ για χιλιοστά του δευτερολέπτου, ίσα ίσα να ποτίσουν λίγο με καφέ. Παίρνεις ένα σκεύος που θες να σερβίρεις το γλυκό σου και βάζεις μία στρώση μπισκότα κάτω-κάτω. Απλώνεις λίγη κρέμα, τρίβεις λίγη κουβερτούρα και ξαναστρώνεις μπισκότα με καφέ. Συνεχίζεις τη διαδικασία για 2 τουλάχιστον στρώσεις και τελειώνεις το γλυκό με κρέμα την οποία πασπαλίζεις με τη σκόνη κακάο. Βάζεις στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρεις όποτε θες.