ΓΛΥΚΟ

Εύκολο και σοκολατένιο κέικ αμυγδάλου

Είκοσι λεπτά από τον χρόνο σου και μία ώρα από τον χρόνο του φούρνου σου είναι αρκετά για να βουτήξεις στην αμαρτία.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

250 γρ κουβερτούρα

250 γρ βούτυρο

250 γρ ζάχαρη

450 γρ αμυγδαλόψυχα

6 αυγά

Η διαδικασία που θα ακολουθήσεις

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170. Βάζεις σε ένα blender την αμυγδαλόψυχα πολύ καλά να γίνει σκόνη. Λιώνεις τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και την αφήνεις στο πλάι να κρυώσει. Χτυπάς τους κρόκους των αυγών με τα 2/3 της ζάχαρης και προσθέτεις τη σοκολάτα σιγά σιγά ανακατεύοντας. Χτυπάς τα ασπράδια των αυγών με το 1/3 της ζάχαρης και προσθέτεις σταδιακά την αλεσμένη αμυγδαλόψυχα. Ενώνεις τα δύο σου μπωλ αναμειγνύοντας το μείγμα της σοκολάτας με αυτό της αμυγδαλόψυχας. Τοποθετείς σε ένα βουτυρωμένο ταψί (περίπου 24 εκατοστά διάμετρο) και ψήνεις για 45 με 55 λεπτά στους 170.