ΓΛΥΚΟ

Gelato ή Sorbet Sticks? Ιδού το μεγάλο καλοκαιρινό δίλημμα

Το καλοκαίρι βρίσκεται στα παγωτά του Γλυφαδιώτικου Kazarte που θα σας κλέψουν την καρδιά.

Εκεί που τα γλυκά θυμίζουν έναν μικρό παράδεισο και τα αλμυρά σε κάνουν να νιώθεις ότι μπορείς να βγάλεις μια εβδομάδα γεμάτη Δευτέρες, τα παγωτά σε κάνουν να θέλεις να γίνεις και πάλι παιδί. Στην αρχή της Αρτέμιδος 51 λοιπόν, όπως κατεβαίνεις από την Λεωφ. Βουλιαγμένης, υπάρχει ένα από τα αγαπημένα πολίτικα ζαχαροπλαστεία των νοτίων, το Kazarte.

Το Kazarte είναι από εκείνα τα ζαχαροπλαστεία που κάθε φορά που μπαίνεις μέσα, δεν μπορείς ποτέ να διαλέξεις τι θα πάρεις μαζί σου. Βέβαια, τώρα που καλοκαιριάζει, το βλέμμα σου πέφτει κατευθείαν στην μεγάλη τους βιτρίνα με τα παγωτά. Αριστέρα, τα sticks. Δεξιά, τα gelato. Τελικά αυτός ο δρόμος δεν πάει προς μια κατεύθυνση μα και προς τις δύο με πολλή φόρα.

Τα αυθεντικά ιταλικά gelato από την μια, σου έχουν κλέψει την καρδιά εδώ και πολύ καιρό. Είτε είναι καλοκαίρι, είτε είναι χειμώνας, ξέρεις πως αυτά θα είναι πάντα εκεί για σένα. Η εξαιρετική τους ποιότητα και η φρέσκια υφή τους, σου δίνουν την ευκαιρία να τα απολαύσεις σε κυπελάκι ή χωνάκι, με την ίδια λαχτάρα που θα είχε ένα μικρό παιδί. Γεύσεις κλασικές και αγαπημένες όπως η βανίλια Μαδαγασκάρης, το γιαούρτι με ρόδι, η στρατσιατέλα και η καραμέλα, είναι εκεί για να σου θυμίσουν πως το καλοκαίρι έφτασε και δικαιούσαι όσο κανένας αλλός να φας όποιο παγωτό σου κάνει κέφι. Οι πιο ιδιαίτερες γεύσεις δε, όπως είναι το cheesecake, το lemon pie, το tiramisu και η bitter σοκολάτα, σου θυμίζουν γιατί ήρθες στο Kazarte. Γιατί είναι το μέρος στο οποίο η μεγάλη ποικιλία και το κάτι λίγο πιο ξεχωριστό αγγίζουν την τελειότητα. 

Από την άλλη, έχεις απέναντί σου κάτι νέο και πρωτοπόρο στο είδος του στα νότια προάστια. Τα πολύχρωμα αυτά sorbet sticks που αντικρίζεις, θα είναι μάλλον στην πραγματικότητα ό,τι ακριβώς έψαχνες. Ιδανικά για πριν την παραλία, ιδανικά και για μετά το μεσημεριανό σου. Αυτά τα sorbet sticks από φρούτα και τσάι δεν είναι μόνο για την Γλυφάδα κάτι νέο, μα και για όλους εμάς που ψάχναμε αυτό το πιο light sorbet παγωτό. Είναι εύκολα, γρήγορα και δροσερά. Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στον δρόμο μα και να τα προσφέρεις σε κάποιο από τα καλοκαιρινά κυριακάτικα BBQs που έρχονται. Ο τέλειος συνδυασμός με τα sorbet sticks είναι μαζί με λιωμένη σοκολάτα. Το συνιστούν οι πιο γνωστοί καλοφαγάδες του νότου, να τους ακούς. 

Την έμπνευση αυτών των εκπληκτικών sorbet sticks από τσάι του Kazarte, την είχε ο Άλκης Τσαμπαρλίδης. Ήθελε να δώσει στην βιτρίνα περισσότερο χρώμα και ταυτόχρονα να δοκιμάσει να εντάξει κάτι νέο στον κόσμο των παγωτών των νοτίων. Έτσι, πειραματίστηκε με το πως θα ήταν γευστικά, αν τα sorbet sticks εκτός από φρούτα είχαν και τσάι. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγαλείο. Τα ωραία αυτά αρώματα του αγαπημένου σου τσαγιού, τώρα μεταφέρονται σε μια δροσερή βιτρίνα γεμάτη χρώματα, με τέτοιο τρόπο που σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις. 

Ξεχάστε λοιπόν, ότι ξέρατε για τα παγωτά αυτής της πόλης. Στο Kazarte θα βρεις ό,τι ακριβώς χρειαστείς για να ξεκινήσεις για την παραλία. Είτε αυτό θα είναι ένα από τα απολαυστικά sorbet sticks του, είτε ένα χωνάκι από το ολόφρεσκο ιταλικό του gelato. Μία ή άλλη, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Kazarte, Αρτέμιδος 51, Γλυφάδα (Τηλ. 2108956289)