ΓΛΥΚΟ

Tα γλυκά του Living μας ‘απαλύνουν’ τον πόνο για το τέλος του καλοκαιριού

Δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσε ένα cafe-bar-restaurant να σου προσφέρει γλυκές αλχημείες οι οποίες θα απογείωναν τον ουρανίσκο σου σε κάθε μπουκιά. Κι όμως, ο κατάλογος γλυκών που έχει δημιουργήσει ο Αλέξανδρος Γκίκας και ο Αντώνης Μινόπετρος στο Living, περιέχει προτάσεις γλυκών που προκαλούν εθισμό και θα σε κάνουν να ξεχάσεις το αγαπημένο σου ζαχαροπλαστείο. Δροσερά, λαχταριστά, εντυπωσιακά σε γεύση και εμφάνιση.

Το Living αποτελεί σταθερά μία από τις πρώτες επιλογές του κάθε βέρου Γλυφαδιώτη για καφέ, φαγητό και ποτό. Πρόσφατα ο Αλέξανδρος Γκίκας και ο Αντώνης Μινόπετρος αποφάσισαν να εμπλουτίσουν τον κατάλογο των γλυκών με τέσσερις επιλογές που ήρθαν να δέσουν με την εποχή που διανύουμε. Με άλλα λόγια, είναι γλυκά σαν το καλοκαίρι που φεύγει και γεμάτα ελπίδα για το φθινόπωρο που έρχεται.

Το πρώτο που προσγειώθηκε μπροστά μου ήταν μια βελουτέ σοκολάτας με παγωτό βανίλιας Μαγαδασκάρης και crumble αμυγδάλου. Μόλις βούτηξα το κουτάλι μου, από την μία πόνεσε η ψυχή μου που χαλούσα την υπέροχη εμφάνιση του, αλλά, τη στιγμή που ακούμπησε τον ουρανίσκο μου, τα λησμόνησα όλα.

Αμέσως μετά ήρθε η Lemon pie με παγωτό. Αν το μπερδέψεις με τριαντάφυλλο κίτρινο που απλά βρέθηκε στο πιάτο δίπλα στο παγωτό, δεν θα σε αδικησω. Όση, όμως, ομορφιά ‘αναβλύζει’, άλλη τόση νοστιμιά κρύβει. Ίσως ανάμεσα στα μουγκρητά ευχαρίστησης να αρχίσεις τις συγκρίσεις με άλλες lemon pie που έχεις γευθεί. Σίγουρα θα καταλήξεις ότι είναι από τις καλύτερες.

Τρίτο γλυκό που προστέθηκε στον κατάλογο είναι η βάφλα Living με κρέμα λευκής σοκολάτας, φρούτα και crumble αμυγδάλου. Αν θεωρείς ότι η βάφλα είναι ένα απλό σε εμφάνιση και γεύση γλυκό, τότε δες την φωτογραφία για να καταλάβεις. Είναι σαν ένας επαναπροσδιορισμός του όρου βάφλα αυτό το πιάτο μιας και δεν σε αφήνει -ούτε το στήσιμό του αλλά ούτε και η γεύση του- να σκεφτείς τίποτα άλλο.  

Για το τέλος έμεινε το καλτσόνε με nutella, μασκαρπόνε, μπανάνα, φράουλες και ξηρούς καρπούς. Ιταλική φινέτσα με γλυκό twist. Να ξέρεις ότι κόλλησα αρκετή ώρα μαζί του μιας και συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις. Την ζύμη της πίτσας με την νουτέλα. Άσε που οι ξηροί καρποί ταιριάζουν τέλεια σε κάθε μπουκιά. 

Μετά την πλήρη αυτή δοκιμή των 4 νέων γλυκών του καταλόγου του Living, αυτό που έχω να πω είναι ότι οι Αλέξανδρος Γκίκας και Αντώνης Μινόπετρος τα κατάφεραν και πάλι. Γιατί πάντοτε ένα καλό γλυκό -που είναι επιπλέον σε fair τιμή- λειτουργεί ως ιδανικός επίλογος στον καφέ ή το φαγητό σου. Είναι, ας πούμε, η τελευταία ανάμνηση. Και, όπως και οι αντίστοιχες του καλοκαιριού, οφείλει να είναι άριστη γιατί προσδιορίζει όλη την εμπειρία που προηγήθηκε. Κάτι που οι άνθρωποι του Living γνωρίζουν καλά. Για την ακρίβεια, υπερβολικά καλά.

info: Ζησιμοπούλου 10, Γλυφάδα τηλ: 210-8980140

http://www.lvng.gr/

https://www.facebook.com/LivingGlyfada