ΓΛΥΚΟ

Η επέλαση των Nanou Donuts σταμάτησε στη Βουλιαγμένη

Δεν υπάρχει προάστιo στα νότια της πόλης (εκτός Βουλιαγμένης) που να μην έχει αποκτήσει το δικό του Nanou Donut. ‘Ευτυχώς’ που δεν δίνουν άλλα franchise μπας και καταφέρουμε να χάσουμε κανένα κιλό.

Ο άνθρωπος δηλαδή που ασχολείται με τα donuts από το 1979 όταν, ως σπουδαστής της Σχολής Χημικών Τροφίμων των ΚΑΤΕΕ Αθήνας, του ζήτησε ένας θείος του που ζούσε στην Αμερική να του στείλει προδιαγραφές και δείγματα πρώτων υλών των Ελληνικών προϊόντων για να φτιαχτούν στην Αμερική συνταγές ντόνατς, προσαρμοσμένες στα ελληνικά δεδομένα. Λανσάροντας μετά από ένα χρόνο τα Jax donuts, τα πρώτα ντόνατς στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση, ποτέ δεν θα μαθαίναμε το ονομά του, αφού ασχολούνταν με την χονδρική πώληση. Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει σε προηγούμενη συνεντευξή του “Τα ξεκίνησα ακριβώς λόγω της κρίσης καθώς όλο και περισσότεροι φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί μου, από την Απείρανθο της Νάξου, μου ζητούσαν δουλειά. Για να τους βοηθήσω τους πρότεινα να πάρουν ένα μαγαζί και να τους δίνω ντόνατς να πουλάνε. Από μένα αγοράζουν το προϊόν, το προσέχουν και ακολουθούν τις οδηγίες μου. Αυτοί είναι οι όροι μου και το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι να δουλεύουν μέσα στην κρίση“.

Δουλεύουν μεν, όχι όλες τις ώρες δε, αφού ο πιο ‘ιδιαίτερος’ από τους όρους συνεργασίας είναι το ωράριο με τα καταστήματα των Nanou Donuts ανοίγουν από τις 19:00 μέχρι τις 21:30 επειδή τότε εκείνη την ώρα παράγονται τα φρέσκα ντόνατς. Κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο να γνωρίζουν όσο τυχαίνει και οδηγούν μπροστά από κατάστημα Nanou την συγκεκριμένη ώρα. Κυρίως για να γνωρίζουν σε τι οφείλεται το μποτιλιάρισμα.

Προφανώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος σας μιλάει για τα -πάφθηνα και γευστικά- Nanou. Όμως το θέμα έγινε ξανά επίκαιρου για εμάς τους Νότιους, καθώς το τελευταίο διάστημα άνοιξαν σαν μανιτάρια αντίστοιχα μαγαζιά σε Άλιμο, Καλαμάκι και Αργυρούπολη.

Πλέον υπάρχουν 79 υποκαταστήματα Nanou σε όλη την Ελλάδα και 7 στα νότια προάστια (Ησιόδου 7, Άλιμος/ Γεωργίου Παπανδρέου 30, Αργυρούπολη/ Τριπόλεως 36, Ελληνικό/ Ανθέων 21, Γλυφάδα/ Γεννηματά 119, Γλυφάδα/ Λεωφ. Αμφιθέας 24-26, Παλαιό Φάληρο/ Λεωφ. Αγίας Βαρβάρας 97, Καλαμάκι). Και δεν προβλέπεται να ανοίξουν και άλλα καθώς η εταιρία δεν δίνει άλλα franchise αφού δεν μπορεί να ικανοποιήσει την ζήτηση.

Πέρα των γνωστών και αγαπημένων donut με κρέμα βανίλια, σοκολάτα, σοκολάτα με μπισκότο και κανέλλα, στην γκάμα προιόντων θα βρείτε επίσης πιροσκί λουκάνικο και μίνι πιροσκί με τυρί και πατάτα.