ΓΛΥΚΟ

Ο Αμάραντος γλυκαίνει την παραλιακή εδώ και 20 χρόνια

Στην κεντρική λεωφόρο Σαρωνίδας, στον πιο ζωντανό δρόμο της περιοχής βρίσκεται το πιο γλυκό και δροσερό καλοκαιρινό στέκι. Μετά τις βουτιές στη θάλασσα, θα κάνετε μια βουτιά στους πιο γλυκούς πειρασμούς του «Αμάραντου».

Πάντα όταν μου έρχεται στο μυαλό καλοκαίρι στην Aττική σκέφτομαι τη Σαρωνίδα. Και όχι μόνον για το καθιερωμένο μπανάκι στην παραλία αλλά για μία ολόκληρη διαδικασία αναζήτησης της κατάλληλης γεύσης που θα επισφραγίσει και θα ολοκληρώσει μια τέλεια καλοκαιρινή μέρα.

Και τότε η επόμενη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι να περνάω από το ζαχαροπλαστείο «Αμάραντος», εκεί που 20 χρόνια τώρα ικανοποιούνται στο έπακρο οι καλοκαιρινές υπογλυκαιμίες.

Έτσι έκανα λοιπόν ξανά μετά από το κυριακάτικο μπάνιο μου. Μπήκα στον χρωματιστό χώρο του «Αμάραντου», εκεί στον κεντρικό δρόμο, στη Λεωφόρο Σαρωνίδας, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες, τα αδέλφια Μπάμπη, Τζένη και Ελένη Βόγδη τη σπεσιαλιτέ τους.

«Τι να σου πω, οι  απόψεις διίστανται», μου λέει η Τζένη, «πολλοί έρχονται για το προφιτερόλ Bueno, άλλοι λατρεύουν το κορυφαίο  τσιζκέικ με κόκκινα φρούτα και κράμπλ, ενώ υπάρχει και μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στο μιλφέιγ με τη χειροποίητη κρέμα και πάντα υπάρχει και η δροσιστική Lemon pie».

Εγώ τώρα τα θέλω όλα… μαζί με τις αμαρτωλές πάστες, γιατί εκτός των άλλων έμαθα ότι οι πρώτες ύλες οι περισσότερες είναι ελληνικές. «Προσπαθούμε να στηρίζουμε μικρές ελληνικές εταιρείες», θα πει η Ελένη ξεναγώντας με στην οικογενειακή επιχείρηση τους όπου δημιουργούν ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα τους. «Με την αγάπη μας προσπαθούμε να την εξελίξουμε και να βάλουμε και μοντέρνα στοιχεία στα γλυκά μας», τονίζει η Ελένη.

Ο ζαχαροπλάστης είναι ο αδελφός ο Μπάμπης όπου καθημερινά δημιουργεί νέες γεύσεις στα γλυκά και τα παγωτά. Α, ναι! Το κεφάλαιο παγωτό είναι από τα πιο εντυπωσιακά στο ζαχαροπλαστείο «Αμάραντος» γιατί ο Μπάμπης βγάζει κάθε εβδομάδα νέες χειροποίητες γεύσεις φτιαγμένες με φρέσκο γάλα.

Salty caramel, sorbe μαύρη σοκολάτα, αλλά και οι κλασικές αξίες, καϊμάκι και παρφέ και πολλές πολλές ακόμα. Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι η νέα ιδέα του Μπάμπη επάνω στο παγωτό που μου αποκάλυψε η Τζένη: «παγωτό με βάση το ελαιόλαδο, χωρίς λιπαρά και χωρίς ζάχαρη».

Eνώ ιδιαίτερο είναι και το παγωτό από διαφορετικές ποικιλίες σοκολάτας όπως Cacao Barry, Callebaut, Valrhona. Αν θέλετε extra δόση γλυκιάς «γουρουνιάς» τότε πρέπει να παραγγείλετε το μπέργκερ παγωτού με ψωμί μπριος και ό,τι γεύση παγωτού θέλετε.

 

Αν πάλι θέλετε κάτι αλμυρό, στον «Αμάραντο», θα βρείτε και κρέπες ή club sandwich– αλλά και βάφλες και ολόφρεσκους λουκουμάδες με μέλι – πριν ενδώσετε στους ατέλειωτους γλυκούς πειρασμούς του μαζί με τον καφέ σας. Εγώ, όπως θα καταλάβατε, τα δοκίμασα όλα!

Info: Ζαχαροπλαστείο «Αμάραντος»: Τηλ.: 22910 55484, Ώρες: Ανοιχτά καθημερινά 08:00-02:00