ΓΛΥΚΟ

Ο χάρτης των Cupcakes στα Νότια Προάστια

Οι πρώτες βροχές και τα πρώτα κρύα δηλώνουν την άφιξη της εποχής των cupcakes και της πιο ιερής στιγμής τους. Εμείς σου δίνουμε έναν χάρτη για να ξέρεις πού να τα αναζητήσεις.

Δεν έχει “δώσε μου μια μπουκιά λίγο να δοκιμάσω”. Έχει κι άλλο στο κουτί. Κι αν τελειώσουν από το κουτί, υπάρχουν τόσα και τόσα σημεία στα Νότια Προάστια με cupcakes που είναι για όλους θέμα λεπτών να πεταχτούν μέχρι ένα από αυτά.

Δεν μας πιστεύεις; Να κι ο χάρτης των Cupcakes των Νοτίων Προαστίων που το αποδεικνύει.

I love cupcakes

Από τα μαγαζιά που είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση όταν είχε ανοίξει με την ποικιλία του αλλά κυρίως με τις διάφορες μετατροπές που μπορούσες να του ζητήσεις να κάνει στα cupcakes για να ταιριάξουν στις δικές σου απαιτήσεις. Πραγματικά ζήτα τους ό,τι θες σε σχέδιο κα τα κορίτσια εκεί θα σου το φτιάξουν.

Διεύθυνση: Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα

Cake in a cup cafe

Υπέροχη αίσθηση σπιτικών γλυκών σαν να είχες πράγματι ένα δικό σου μαμαδίστικο κέικ μέσα σε μια κούπα και να το απολάμβανες. Η καρύδα και το banofee κέρδισαν την προσοχή μας το καλοκαίρι σε ένα μαγαζί που έχει ανοίξει μόλις 8 μήνες. Το πολύχρωμο περιβάλλον του ενδέχεται να σε κρατήσει στα τραπέζια του από το να κάνεις take away.

Διεύθυνση: Θεομήτωρος 29, Άλιμος

Esther’s cafe

Σε έναν χώρο που φιλοξενήθηκε για λίγο το Cake της Βούλας, η Έσθερ έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό της φανατικό κοινό το οποιό βρίσκεις κάθε απόγευμα στα τραπεζάκια έξω από το μαγαζί. Μικρό, πολύ χαριτωμένο καφέ στην πλατεία της Βούλας με πολύ ωραία cupcakes και άλλα γλυκά.

Διεύθυνση: Βασιλέως Παύλου 67, Βούλα

Cake Γλυφάδας

Γνωστό κυρίως για τα υπέροχα cheesecakes του αλλά θαυματουργό και με τα cupcakes το συγκεκριμένο μαγαζί σε καλεί να φύγεις από τη βαβούρα της Γλυφάδας και να χωθείς σε ένα από τα τραπέζια του στον πίσω κήπο ή μέσα στο κατάστημα. Αν και οι περισσότεροι διπλοπαρκάρουν (ευτυχώς είναι φαρδύς ο δρόμος), παίρνουν μια ντουζίνα και τρέχουν σπίτι.

Διεύθυνση: Λαζαράκη 20, Γλυφάδα

Ambel’s

Εκεί που το μάτι μαγεύεται από το χρώμα και τη διάθεση για παιχνίδι με τα cupcakes. Ίσως λίγο το όνομα, ίσως η βιτρίνα που είναι μονίμως μέσα στο χρώμα, το Ambel’s είναι ένα μαγαζί που σου ξυπνάει το παιδί μέσα σου και νιώθεις ότι θες να βουτήξεις στη βιτρίνα και να φας όσα περισσότερα μπορείς.

Διεύθυνση: Λεωφ. Αμφιθέας 71, Παλαιό Φάληρο