ΓΛΥΚΟ

Οι 3 Broke Bakers είναι το Τζίνι μας στον κόσμο των γλυκών

Οι 3 Broke Bakers φτιάχνουν ό,τι γλυκό τους ζητήσουμε! Μια αγάπη που έγινε απασχόληση για μια παρέα ανέργων. 

Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν οι 3 Broke Bakers και απο ποιους αποτελούνται;

Κυρίως η οικονομική κρίση. Το Πάσχα του 2012, όντες άνεργοι, φτιάξαμε το πρώτο σοκολατένιο αυγό για το βαφτιστήρι μας και από ‘κει ξεκίνησαν όλα. Εκεί καταπιαστήκαμε για πρώτη φορά με τη ζαχαρόπαστα και από ‘κει και πέρα ανακαλύπταμε συνεχώς τις δυνατότητες που μας δίνει στην κουζίνα. Σήμερα οι 3 Broke Bakers είναι η Αννα, ο Μιχάλης και η Αιμιλία.

Ποιo είναι το πιο περίεργο γλυκό που σας έχουν ζητήσει να φτιάξετε;

Δεν μας ζητάνε περίεργα γλυκά αλλά περίεργα σχέδια. Έχουμε φτιάξει για παράδειγμα από τούρτα για γενέθλια σκύλου μέχρι kinky σχέδια για bachelor party.

Και ποιο ήταν αυτό που πραγματικά γουστάρατε που φτιάξατε, το top γλυκό σας;

Είμαστε πολύ περήφανοι για όλα τα γλυκά μας και τα φτιάχνουμε με πολύ αγάπη. Ιδιαίτερη ζήτηση έχει το banoffee μας με επικάλυψη γκανάζ σοκολάτας γάλακτος.

Αν έπρεπε να παρομοιάσετε τον ιδανικό σύντροφο με ένα γλυκό ποιο θα ηταν αυτό;

Με τα πικάντικα καραμελωμενα καρύδια με επικάλυψη σοκολάτας γιατί είναι γλυκά και με πάθος!

Εσάς ποιο γλυκό σας αρέσει περισσότερο να τρώτε;

Εδώ οι απόψεις τριίστανται. Της Αιμιλίας της αρέσει το banoffee. H Αννα προτιμά το cheesecake πραλίνα και ο Μιχάλης λατρεύει τα cookies βουτύρου με κομματάκια σοκολάτας.

Περιγράψτε μου μια μέρα δημιουργίας στην κουζίνα των 3 Broke Bakers.

Καμία μέρα δεν είναι ίδια με την άλλη. Ανάλογα με τις παραγγελίες. Κατ’ αρχάς προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλει ο πελάτης και να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό. Ένας απαιτητικός στολισμός τούρτας μπορεί να μας απασχολήσει όλη τη μέρα! Ταυτόχρονα με τις τούρτες μας αρέσει να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα. Οπότε καθημερινά πειραματιζόμαστε σε καινούριες γεύσεις, τεχνικές και αρώματα.

Πως φαντάζεστε τους 3 Broke Bakers σε 5 χρόνια από τώρα;

Ωραία ερώτηση! Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς μέσα στην κρίση. Ιδανικά θα θέλαμε να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε με το ίδιο πάθος και να έχει μεγάλη απήχηση.

Αν σας ζητούσαμε ένα γλυκό που να αντιπροσωπεύει τα νότια προάστια, ποιο θα ήταν αυτό;

Μια πορτοκαλόπιτα με παγωτό κρέμα, όπως αυτό που τρώγαμε παιδιά στις καφετέριες στο Φάληρο!​

Αν θέλεις να κάνεις κι εσύ την παραγγελιά σου, τότε μπορείς να επικοινωνήσεις με τους 3 Broke Bakers στο 3brokebakers@gmail.com

Φωτογραφίες: George Kopelos