ΓΛΥΚΟ

Όλα καλά αλλά το Le Greche πότε θα έρθει στα νότια;

Ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα νότια χωρίς το ξακουστό ιταλικό παγωτό που αγαπήθηκε όσο κανένα στη Μητροπόλεως;

Αυθεντικό, χειροποίητο χωρίς έτοιμες σκόνες, τεχνητά χρώματα και συντηρητικά. Σερβιρισμένο στην κατάλληλη θερμοκρασία, αυτή που πρέπει να αρχίσεις να τρως γιατί αλλιώς όσο θα φας εσύ θα φάει και το χέρι σου. Ή το πεζοδρόμιο. Να ξέρεις, όμως, ότι από εκεί καταλαβαίνεις το σωστό το παγωτό.

Αν με εμπιστεύεσαι τότε να δοκιμάσεις το φυστίκι. Πιστάτσιο στα ιταλικά. Φιστάτσιο, όπως το λέω εγώ και δεν γελάει κανείς. Που προέρχεται από την εκλεκτή πάστα φυστικιού Bronte της Σκελίας. Γενικά το μυστικό της επιτυχίας είναι οι πρώτες ύλες. Η γαλλική σοκολάτα Valrhona για παράδειγμα.

Τι να πάρεις; Οποιαδήποτε από τις 26 γεύσεις, που ανανεώνονται κιόλας. Υπάρχουν κλασσικές επιλογές, υπάρχουν σορμπέ, υπάρχουν και πιο εξεζητημένες, όπως η ανθόγαλα με γεμιστά Παπαδοπούλου. Το κατάστημα διαθέτει και γλυκά (με βάση το παγωτό) για όλα τα γούστα (για παράδειγμα παγωτοσάντουιτς μέσα σε μπριος – άκουσον, άκουσον), ακόμα και καφές.

“Le Greche” σημαίνει οι Ελληνίδες. Που προκύπτει από τη θητεία της ιδιοκτήτριας Εύης Παπαδοπούλου σε ιταλική σχολή ζαχαροπλαστικής, εκεί όπου έμαθε τα μυστικά του καλού ιταλικού παγωτού. Δίπλωμα δεν χρειάζεται να δούμε. Η γεύση από μόνη της αρκεί για να μας πείσει.

Το εργαστήριο παραγωγής – το οποίο είναι ανοιχτό στο κοινό – βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Και  το δεύτερο “Le Greche” βρίσκεται στο Ψυχικό. Άντε και στα δικά μας…

Le Greche: Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα