ΓΛΥΚΟ

Ποιος είναι ο Μπάμπης Ζιντίλης του σημερινού Master Chef

Οι συνεργασίες με μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας και η δημιουργία του Σouit, του δικού του boutique ζαχαροπλαστείου στo Παλαιό Φάληρο, είναι μερικά από όσα περιλαμβάνει η πορεία του Μπάμπη Ζιντίλη στη ζαχαροπλαστική.

O Μπάμπης Ζιντίλης , ο καλεσμένος του σημερινού επεισοδίου Master Chef, είναι ένας από τους κορυφαίους pastry chefs της γενιάς του και έχει στα χέρια του ένα πλούσιο βιογραφικό και συνεργασίες με κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Για να τα καταφέρει, ο ίδιος έπρεπε να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Πειραιά, αλλά η ιστορία έδειξε ότι ήταν μια κίνηση που άξιζε τον κόπο.

Έχει επιμεληθεί εκδηλώσεις υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων και έχει δουλέψει σε φημισμένα εστιατόρια όπως το Zurbaran, το Alemagou της Μυκόνου, το Omilos στην Ύδρα, το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin Funky Gourmet και πολλά ακόμη.

Το τελευταίο εγχείρημα του Μπάμπη Ζιντίλη δεν μπορούσε παρά να είναι η δημιουργία της δικής του επαγγελματικής στέγης. Για αυτήν επέλεξε το Παλαιό Φάληρο, όπου εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται το Σouit, το boutique ζαχαροπλαστείο που στόχο έχει να ‘παντρέψει’ τις οικείες και αγαπημένες για το κοινό γεύσεις με gourmet πινελιές και τεχνικές που εφαρμόζονται στα μεγάλα εστιατόρια.