ΓΛΥΚΟ

Tα γλυκά του Soleto είναι ο καλύτερος επίλογος στο καλοκαίρι

Ο κατάλογος γλυκών του Soleto μας θυμίζει τις πιο ωραίες στιγμές του καλοκαιριού που πέρασε και μας επιτρέπει να τις ζήσουμε ξανά, μπουκιά μπουκιά. 

 

Ο πιο ‘ψαγμένος’ τρόπος για να καταλάβεις πόσο καλή είναι όντως η κουζίνα ενός εστιατορίου (ή, στην προκειμένη περίπτωση, ο κατάλογος γλυκών του) είναι από τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι που δουλεύουν εκεί. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις στα νότια προάστια, ονόματα δεν λέμε φήμες δεν καταστρέφουμε, που το προσωπικό προτιμά να παραγγείλει στα κρυφά απέξω ή καταλήγει να εκθειάζει στους φίλους του τα γλυκά γειτονικής επιχείρησης, στο Soleto, στο τέλος κάθε μέρας, δεν έχει μείνει ούτε ένα ψίχουλο όρθιο.

Ο λόγος; Είναι απλώς ακαταμάχητα. Επιπέδου. Για την ακρίβεια υπερβολικά υψηλού επιπέδου για ένα εστιατόριο. Ακόμη και για ένα εστιατόριο με τόσο σταθερά καλή φήμη όσο το Soleto. Κάτι που μπορείτε να διακρίνετε και από τις φωτογραφίες που ‘ντύνουν’ αυτό το άρθρο και δείχνουν μέλη του προσωπικού του να ‘ενδίδουν’, για άλλη μια φορά, στη δροσερή Pavlova με ganache montée, βανίλια Μαδαγασκάρης και λευκής σοκολάτας, φρέσκες φράουλες και μαρέγκες.

Ένα δηλαδή από τα 4 trademark & bestseller γλυκά του Soleto, εκείνα που ‘βασιλεύουν’ σταθερά στον κατάλογο -μετά από λαϊκή απαίτηση- από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, μαζί με τη τιραμισού, το σουφλέ σοκολάτας και τη τάρτα μήλου με παγωτό βανίλια καραμέλα.

Τόσο η Pavlova, διαχρονικά αγαπημένο των γυναικών (υπαλλήλων και πελατισσών), όσο και τα υπόλοιπα γλυκά του καταλόγου, έχουν υποστεί, όπως συνηθίζει να κάνει περίπου ανά σεζόν το Soleto, ριζική ανανέωση.

Αν και εκείνο που παραμένει σταθερό είναι η εξαιρετική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται με τα περισσότερα από τα υλικά (π.χ. αυγά, φράουλες και λοιπά φρέσκα φρούτα) να είναι βιολογικά και να προέρχονται από τη φάρμα του εστιατορίου στις Σπέτσες. Κάτι που, τελικά, γευστικά, κάνει τεράστια διαφορά την οποία και καταλαβαίνεις ήδη από την πρώτη μπουκιά.

Οι λάτρεις της σοκολάτας, από την άλλη, συνεχίζουν να παραγγέλνουν με κλειστά μάτια το σουφλέ Ελβετικής σοκολάτας σερβιρισμένο με παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας. Ένα από τα δυο γλυκά, μαζί με το tiramisu ala carte, που φτιάχνονται επιτόπου και για αυτό -όσον αφορά μόνο το σουφλέ- απαιτούν ένα χρόνο προετοιμασίας 15 λεπτών. Αν και αυτό, το γεγονός ότι το Soleto σερβίρει και ‘ζεστά’ γλυκά, είναι κάτι που, για όσους γνωρίζουν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, ανεβάζει μεν το βαθμό δυσκολίας αλλά και το διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές του.

Ιδιαίτερα δημοφιλή έχουν αποδειχθεί, καθόλου τυχαία, και τα δυο νέα γλυκά του καταλόγου. Συγκεκριμένα το ευφάνταστο μους μόκας με ανανά και αλμυρή καραμέλα, ένας πραγματικά μοναδικός συνδυασμός που χρωστάς στον εαυτό σου να δοκιμάσεις. Καθώς επίσης και το πιο ανάλαφρο Lime με framboise που περιλαμβάνει biscuit με namelaka λάιμ (μια υπέροχη κρέμα που προκαλεί κανονικά εθισμό), coulis framboise με φράουλες και sorbet λάιμ.

Εννοείται πως οι έμπειροι πελάτες του Soleto δεν ξεχνούν, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, να ‘ανακρίνουν’ τους σερβιτόρους σχετικά με τα γλυκά ημέρας. Εκεί όπου, ανάλογα με την εποχή και τη διαθέσιμη πρώτη ύλη, μπορείς να βρεις από κάτι απλό και ‘παραδοσιακό’ όπως πορτοκαλόπιτα με παγωτό και καρυδόπιτα με κρέμα ρυζόγαλου, έως διάφορους πρωτότυπους συνδυασμούς φρούτων και σοκολάτας ή διαφορετικών κρεμών και φρούτων (π.χ. κουλί μάνγκο με μπανάνα και πραλίνα).

Info: Soleto, Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, τηλ.: 210-9680460www.facebook.com/soleto.gr,www.soleto.gr