ΓΛΥΚΟ

Το Σορμπέ Βύσσινο από το Riviera

Το ιστορικό πολίτικο ζαχαροπλαστείο του Π. Φαλήρου φημίζεται για πολλά από τα γλυκά του- όπως το θεικό του μιλφέιγ και το ανεπανάληπτο προφιτερόλ του- αλλά έχει εξίσου μεγάλη παράδοση στα παγωτά. Όποιος είχε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσει μια δροσερή κουταλιά από το εκπληκτικό παραδοσιακό καιμάκι του, ξέρει ότι στο Riviera θα βρει ότι καλύτερο από την αυθεντική πολίτικη ζαχαροπλαστική και σε “παγωμένη μορφή”.

Εκτός από το καιμάκι, εκείνη η γεύση παγωτού που αξίζει πραγματικά να δοκιμάσει κανείς είναι το παραδοσιακό σορμπέ βύσσινο, αφού έχει φανατικούς θαυμαστές λόγω της ιδιαιτερότητάς και της μοναδικότητάς του. Φτιαγμένο από τον καρπό του φρούτου με νερό και ζάχαρη, το σορμπέ βύσσινο του Riviera έχει γράψει τη δική του ιστορία, αφού ήταν το πρώτο παγωτό βύσσινο που εμφανίστηκε στην Αθήνα πριν από 20 χρόνια.

Οι Κωνσταντινοπολίτες, μάλιστα, ρωτούσαν κάθε μέρα τον κ. Καραπιπέρη, πότε επιτέλους θα είναι έτοιμο γιατί ήταν κάτι που δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά άλλου! Eυτυχώς για όλους εμάς την παραδοσιακή αυτήν συνταγή συνεχίζει να τιμάει ο γιος του, Γιάννης Καραπιπέρης και μπορούμε να την απολαύσουμε και στο cafe Riviera στην Γλυφάδα!

Ολόφρεσκο και 100% χειροποίητο, θα το βρεις μόνο τους θερινούς μήνες- εφόσον το βύσσινο είναι καλοκαιρινό φρούτο- και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα το λατρέψεις. Όπως το λατρεύουν όλοι, πάνω από δύο δεκαετίες!

Τρίτωνος 119, Π. Φάληρο , 210 9826670
Λ. Μεταξά  21, Γλυφάδα, 210 8942718
Facebook Page