ΓΛΥΚΟ

Στο Kazarte τα Χριστούγεννα φέρνουν μυρωδιές από Ανατολή και Δύση

Το Boutique ζαχαροπλαστείο φέρνει στη Γλυφάδα τις πιο φίνες γλυκές συνταγές από την Ανατολή και τη Δύση, για να μην μπαίνεις σε διλήμματα (εορταστικές) μέρες που είναι.

Το Kazarte γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από την επιθυμία της οικογένειας της Άντζελας Τσαμπαρλίδου να παντρέψει την Ανατολή με τη Δύση. Μισή από την Κωσταντινούπολη και μισή από την Ιταλία, η καταγωγή της ιδιοκτήτριας της patisserie φέρνει μυρωδιές, παράδοση κι αγάπη και από τις δύο πλευρές της πυξίδας.

Το όνομα του ζαχαροπλαστείου είναι φτιαγμένο από τα τέσσερα αρχικά γράμματα των μελών της οικογένειας, συνδυασμένα με τη λέξη ARTE. Γιατί η τέχνη δεν αποτελεί μόνο το ήμισυ του ονόματος του Kazarte, αλλά και κομμάτι της φιλοσοφίας του. Μια τέχνη που γίνεται πιο δημιουργική από ποτέ ενόψει Χριστουγέννων.

Τα panettone ακολουθούν τη γνήσια ιταλική συνταγή της γιαγιάς της Άντζελας. Το ιταλικό αυτό τσουρέκι απολαμβάνεται σε κάθε εκδοχή του: είτε γεμιστό, με σοκολάτα, με φυστίκι, με φρούτα γλασέ βουτηγμένα στο ρούμι. Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες κινούνται σε… πολίτικα μονοπάτια, εκτελεσμένα με βάση τη συνταγή της άλλης γιαγιάς, αυτήν την φορά από την Πόλη.

Τις γιορτές ετοιμάζουν επίσης παραδοσιακή mont black με κάστανα, χριστουγεννιάτικους κορμούς σε πολλές γεύσεις (όπως σοκολάτα, μπισκότο, κάστανο, καραμέλα, λευκή σοκολάτα και τζίντζερ) και φυσικά βασιλόπιτα.

Παραδοσιακή, πολίτικη (σε στιλ τσουρεκιού), ή σε ελληνική version, με ευφάνταστες επικαλύψεις για όλα τα γούστα.