ΓΛΥΚΟ

Στο Μoloha Bakery Cafe τα χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι μια έκπληξη

Ακολουθώντας ένα home made concept όπου τα πάντα είναι σπιτικά, το νέο Bakery Cafe της Γλυφάδας ετοιμάζει καθημερινά διαφορετικά γλυκά και αλμυρά καλούδια.

Μας πρωτοσυστήθηκε το καλοκαίρι του 2019, με το υπέροχο signature ψωμί με δικό τους προζύμι, να κλέβει με το «καλημέρα» την παράσταση. Η ιδιοκτήτρια Στέλλα Γαλοπούλου και η υπόλοιπη ομάδα του φιλικού Μoloha Bakery Cafe χρησιμοποιούν κυρίως βιολογικά προϊόντα, όπως το αλεύρι, το γάλα και τα αυγά που αποτελούν πρώτες ύλες για πολλά από τα δημιουργήματα τους.Αν και δεν είναι ζαχαροπλαστείο, σε καθημερινή βάση φροντίζουν για τις γλυκές απολάυσεις της ζωής μας.

Στο Μoloha Bakery Cafe φτιάχνουν καταπληκτικά μελαμακάρονα και κουραμπιεδες σε μεγεθος σχεδόν μπουκίτσας, τρουφάκια, ιδανικά για κεράσματα και για τις φιλικές και οικογενειακές επισκέψεις. Τα μυρωδάτα κέικ ψήνονται καθημερινά, άλλοτε με μπανάνα και παντζάρι, άλλοτε με καρότο aka carrot cake και ειδικά για τις γιορτινές μέρες βγαίνουν σε cupcakes με icing σοκολάτας ή λευκό. Το Devil’s food cake, με μέσα κι έξω σοκολάτα, είναι η πιο κολασμένη επιλογή για τις άγιες μέρες των γιορτών.

Ένα από τα γλυκά που έφερε στην Ελλάδα και δεν θα βρεις πουθενά αλλού στα νότια προάστια, είναι το Canelé de Βordeaux, με τραγανή ζύμη απ’έξω και μέσα μαλακό σαν κρέμα, βασισμένο στο γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ρούμι. Το βάσκικο cheesecake, ολοκληρωτικά ψημένο, χωρίς την κλασική βάση, αλλά με κρεμώδες εσωτερικό, είναι από μόνο του ένα υπερθέαμα.

Κι επειδή οι γιορτές αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσεις χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να τιμήσεις οπωσδήποτε τα pancakes που φτιάχνουν με δικό τους προζύμι και συνοδεύονται από χειροποίητη μαρμελάδα, βιολογικό μέλι ή βιολογικό άλλειμα σοκολάτας, αφού πρώτα δοκιμάσεις τις αυγοφέτες με το ψωμί τους και φυσικά να τα συνοδεύσεις με κάποια από τα ροφήματα εξαιρετικής σοκολάτας σε διάφορες εντάσεις κακάο από 50 μέχρι 85%.