ΓΛΥΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: SUMMER IN THE CITY

Στο ζαχαροπλαστείο «Το Kati Allo» θα χάσεις το μέτρημα των παγωτών του καλοκαιριού

Το γλυκό διαμαντάκι  του Παλαιού Φαλήρου, που φημίζεται για το παγωτό του και όχι μόνο, μετατρέπει το καλοκαίρι μας σε μια γευστική εμπειρία.

Κι αν ένα από τα πρώτα πράγματα που σου έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της λέξης καλοκαίρι δεν είναι το παγωτό τότε ποιο είναι; Αν αυτό, μάλιστα, παρασκευάζεται από 100% φρέσκο γάλα και τις πιο αγνές πρώτες ύλες δεν μιλάμε απλώς για ένα δροσιστικό γλύκισμα αλλά για την επιτομή του. Η οικογενειακή επιχείρηση «To Kati Allo», στο Παλαιό Φάληρο, με εικοσαετή εμπειρία στην παραγωγή χειροποίητου παγωτού, κρίνεται η πλέον κατάλληλη για να σε μυήσει στα μυστικά ενός γνήσιου, λαχταριστού παγωτού.

Το σύγχρονο και minimal design του πρόσφατα ανακαινισμένου χώρου σε κάνει να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από τις βιτρίνες με τα παγωτά και τα εντυπωσιακά γλυκά.  Με 30 διαφορετικές γεύσεις παγωτού, είναι σχεδόν απίθανο να μην βρεις κάποια που να σε εξιτάρει. Αν είσαι αυτός ο τύπος, ο παραδοσιακός, το καϊμάκι με amarena θα μιλήσει στην ψυχή σου ενώ αν είσαι αιώνια ταγμένος στη μεγαλοσύνη της σοκολάτας, η γεύση σοκολάτα valrhona 65% με κομματάκια σοκολάτας σίγουρα θα είναι ό,τι πιο σοκολατένιο και λιμπιστερό έχεις δοκιμάσει. Ακόμη και για σένα που αποφεύγεις τη ζάχαρη, το Kati Allo έχει μεριμνήσει, δημιουργώντας παγωτό με stevia σε δύο γεύσεις, βανίλια και σοκολάτα. Φυσικά, πέρα από γευστικά παγωτά, στο μαγαζί θα βρεις και μια μεγάλη γκάμα λαχταριστών γλυκών, με την τάρτα βουτύρου με κρεμ patisserie βανίλια Μαδαγασκάρης και φραμπουάζ να αποτελεί την απόλυτη ανάλαφρη επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Τέλος, στις νέες λαχταριστές αφίξεις των τουρτών παγωτού συγκαταλέγονται οι cheesecake, lemon pie, και speculoos που θα κλείσουν απίθανα τις καλοκαιρινές βραδιές barbecue στον κήπο με τους φίλους.