ΓΛΥΚΟ

Τα πιο γιορτινά χειροποίητα γλυκά θα τα βρεις στον Θωμά

Οι εορταστικές επισκέψεις και οι οικογενειακές στιγμές αποκτούν την πιο γλυκιά υπόσταση με τις δημιουργίες από τα χεράκια του Θωμά.

Στον Θωμά, την οικογενειακή επιχείρηση της Ηλιούπολης που εδώ και 40 χρόνια δημιουργεί γλυκές και αλμυρές επιλογές, το κάθετι δημιουργείται στο εργαστήριό τους με πρώτες ύλες δικής τους παραγωγής. Στις γιορτές ετοιμάζουν γλυκά που θα ευχόσουν να βγαίνουν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τα παραδοσιακά μελομακάρονα και οι πατροπαράδοτοι κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος κι αμύγδαλο κυκλοφορούν και σε δύο νέες εκδοχές: Μελομακάρονα με σοκολάτα υγείας για όσους νηστεύουν και κουραμπιέδες με σοκολάτα γάλακτος ή με λευκή σοκολάτα απ’έξω και μέσα πραλίνα, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά φέτος και ήδη έχουν γίνει ανάρπαστοι.

Ο κορμός σοκολάτα κάστανο είναι σκέτη απόλαυση. Φήμες λένε ότι είναι ό,τι καλύτερο βγαίνει ποτέ από τον Θωμά. Φήμες που επιβεβαιώνονται από τους πελάτες που κάθε χρονιά περιμένουν πώς και πώς την special edition άφιξή του. Φαντάσου ένα είδος τούρτας με σοκολάτα και κάστανο που θα γλυκάνει το κάθε εορταστικό τραπέζι. Στολισμένος χριστουγεννιάτικα, με γλάσο κάστανο, με σοκολάτα ή λευκή σοκολάτα, κυκλοφορεί ενιαίος αλλά και κομμένος, έτοιμος για κατανάλωση. Στον Θωμά θα βρεις και χριστουγεννιάτικο Red Velvet, ένα ελαφρύ κέικ με λευκή βουτυρόκρεμα και πλούσιο παντεσπάνι σε παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, που λατρεύουν (και) τα παιδιά!

Ένα γλυκό-σήμα κατατεθέν των γιορτών, ιδανικό για τις επισκέψεις των ημερών, είναι και το Φρατζεπέ, με βάση από τάρτα, γέμιση ζουμερή αμυγδαλόπιτα και γύρω-γύρω γλάσο.

Κάτι ανάμεσα σε ένα τέλειο πρωινό – brunch, ένα υπέροχο γλυκό μετά το φαγητό και ταυτόχρονα συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι σου.