ΓΛΥΚΟ

Το τιραμισού του Margipan είναι η έκπληξη που χρειάζεται το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αν φέτος θέλεις να ξεφύγεις από τις κλασικές χριστουγεννιάτικες επιλογές, το ιταλικό τιραμισού του Margipan είναι η ιδανική επιλογή.

Κλείνοντας αισίως δύο χρόνια λειτουργίας, το Margipan, το κουκλίστικο ζαχαροπλαστείο της Βουλιαγμένης, μας περιμένει και φέτος να δοκιμάσουμε τα μοναδικά γλυκά του, να τα μοιραστούμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή να τα χαρίσουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Κέικ βανίλια με κρέμα με μασκαρπόνε

Η Μαργαρίτα και οι συνεργάτες της ετοιμάζουν με μεράκι όλα τα γλυκά που θα βρεις στις εντυπωσιακές βιτρίνες του Margipan, σαν να τα έφτιαχναν για το σπίτι τους: Τα μελομακάρονα, τόσο όσο μελωμένα ώστε να μένουν τραγανά, φτιάχνονται με μίξη αλευριού με σιμιγδάλι (αναζήτησε επίσης και τη σοκολατένια εκδοχή τους), ενώ οι κουραμπιέδες, αφράτοι και γεμιστοί με ολόκληρα αμύγδαλα, είναι όχι μόνο πενταντόστιμοι αλλά και απολύτως μαμαδίστικοι.

Πάντως, αν ψάχνεις για το τέλειο γλυκό για το γιορτινό τραπέζι, στο Margipan αξίζει να μπεις στον πειρασμό και να ξεφύγεις από τις κλασικές χριστουγεννιάτικες επιλογές. Διάλεξε το πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο ή το τραγανό «γαλλικό» μιλφέιγ, που ξεχωρίζει για το καραμελωμένο φύλλο του, από σφολιάτα με φρέσκο βούτυρο. Στη μεστή και γεμάτη κρέμα του θα δεις ακόμα και τους κόκκους από τη βανίλια Μαδαγασκάρης, αφού, όπως είπαμε, εδώ εκπτώσεις στα υλικά δεν γίνονται.

Lemon pie

Αν πάλι θέλεις να κάνεις την πραγματική έκπληξη, σου προτείνουμε το πιο φημισμένο ίσως γλυκό του Margipan: Το πανάλαφρο τιραμισού, που φτιάχνεται παραδοσιακά ιταλικά, με χειροποίητα σαβαγιάρ, μαρκαρπόνε, κρασί Μarsala και φρέσκο espresso. Θα κερδίσει τις εντυπώσεις εύκολα και θα βάλει στην καρδιά σου το Margipan μια για πάντα!

Pavlova με φρούτα του δάσους