ΓΛΥΚΟ

Waffle House: Το παγωτό έχει το δικό του σπίτι και είσαι μόνιμα καλεσμένος

Τα κλασικά αγαπημένα αλλά και τα νέα μυστικά που σου μαθαίνει μια γευστική βόλτα στο Waffle House.

Σε αφιερώματα με παγωτό, είναι πολύ βολικό να έχεις μαζί σου την Πωλίνα Παρασκευοπούλου. Έχει ακόρεστη όρεξη και δεν παίρνει και κιλά. Κάτι που παρατήρησε τόσο η φωτογράφος μας, Φραντζέσκα Watkinson, όσο και ο Ορέστης που βάλθηκε να μας ξεναγήσει στις γεύσεις του Waffle House. Ή μήπως όχι; Γιατί η αλήθεια είναι πως η ξενάγηση μας, ήταν σαν να ταξιδεύαμε πίσω σε μια όμορφη ανάμνηση. Όπως ο υπόλοιπος κόσμος, έτσι και εμείς, γνωρίζαμε ποια είναι η ευδαιμονία που μπορεί να σου προσφέρει το Waffle House. Γνωρίζαμε τις γεύσεις, γνωρίζαμε τις εντυπώσεις που αφήνει, γνωρίζαμε γιατί ο κόσμος «τρέχει» στη βιτρίνα για να προλάβει τις αγαπημένες του γευσεις.

«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να ‘‘φεύγει’’ πολύ. Όλα έχουν το κοινό τους. Από τη Lila Pause και το τσουρέκι, μέχρι το cheesecake και από το Ferrero μέχρι το Maltesers». Και δεν υπέρβαλλε, αν καλοσκεφτείς πως όταν φτάσαμε στο μαγαζί, το μαγαζί έσφιζε από κόσμο που έβρισκε λίγες γευστικές στιγμές δροσιάς πάνω στο εκπληκτικό παγωτό του Waffle House, με τη βάφλα να το αγκαλιάζει ευλαβικά. Είναι από τα θεάματα που λίγος κόσμος μπορεί να πει όχι, ακόμη και αν δεν δηλώνει φαν του παγωτού.

Όμως χρειάστηκε ν’ αφήσουμε πίσω ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Όλες τις γεύσεις, τις βάφλες, τις αναμνησεις μέσα από κουταλιές με παγωτό. Γιατί ο Ορέστης μας μύησε στην τρέλα που ονομάζεται Waffins. Μικρές, αφράτες και φρεσκοψημένες μπουκίτσες βάφλας, που περίμεναν το σιρόπι και το παγωτό της επιλογής μας (σ.σ.: της Πωλίνας Παρασκευοπούλου βασικά) για να μετατραπούν σε ένα γαστριμαργικό έργο τέχνης. Ήταν πολλά παραπάνω από ένα γλυκό. Πολλά περισσότερα από ένα επιδόρπιο. Ήταν εθιστικά πεντανόστιμο. Τόσο εθιστικό, που μετά την κουβέντα μας με τον Ορέστη και την φωτογράφιση, πέσαμε πάνω τους και τα εξαφανίσαμε σε δευτερόλεπτα.

Η Πωλίνα Παρασκευοπούλου ανακαλύπτει τη γεύση των Waffins

Ακόμη και η φωτογράφος μας δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί, καταβροχθιζοντας ότι είχε άφησει η Πωλίνα. Και αυτό ακριβώς είναι που κάνει το Waffle House να ξεχωρίζει και στο δικό μας μυαλό. Η ικανότητα να προσφέρεις νέες ιδέες, κρατώντας άριστη την ποιότητα του παγωτού σου. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι και αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο, το παγωτό στο Waffle House είναι ολόφρεσκο και πεντανόστιμο, παντρεύνοντας τις αγαπημένες μας γεύσεις με εφευρέσεις όπως τα Waffins. Το λιγότερο που τους αξίζει , είναι ένα δίπλωμα ευρεσυτεχνίας.

Τι μαθαίνεις λοιπόν από μια γευστική βόλτα στο Waffle House; Ότι κάποια πράγματα παραμένουν σταθερή αξία. Είναι αναλλοίωτα σαν τις όμορφες αναμνήσεις που αποκτάς από αυτά. Με μια διαφορά όμως: ότι πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος, για να κάνεις κάτι αγαπημένο ακόμα καλύτερο. Που θα δημιουργεί χαμόγελα, θ’ ανοίγει την όρεξη και θα σου δίνει άλλον ένα καλό λόγο, για να κάνεις μια βόλτα στην υπέροχη Βουλιαγμένη. Που με κάθε κουταλιά από την αγαπημένη σου γεύση Waffle House, όλες οι εμπειρίες με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, θα ξεδιπλώνονται σαν φωτογραφικό άλμπουμ.

Είναι ωραία να γυρίζεις σπίτι. Ειδικά αν λέγεται Waffle House.