ΓΕΥΣΗ

Η αύρα του Malabar κερδίζει την προσοχή σου

Πήγαμε στο πιο ethnic και ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Βουλιαγμένης και φύγαμε με ένα χαμόγελο (και μια ωραία γεύση) στα χείλη.

Οι ψαράδες ή τέλος πάντων όσοι ξέρουν από καλό, φρέσκο ψάρι λένε ότι αυτό μυρίζει από το κεφάλι. Στη Βουλιαγμένη, πάντως, αν βρεθείς εκεί κοντά στην περιοχή του Λαιμού να θυμάσαι ότι το ψάρι μυρίζει από το Malabar. Σύμφωνοι, στο πολύ ατμοσφαιρικό εστιατόριο που φωλιάζει δίπλα στην πισίνα του Margi μπορείς να βρεις γεύσεις και συνταγές που δεν αρχίζουν και τελειώνουν στο ψάρι, αλλά παρακάτω που θα δεις έναν μπακαλιάρο λουκούμι, εμ τραχανά και φρέσκια σάλτσα ντομάτας, θα διαπιστώσεις ότι ένα βράδυ στο Malabar είναι μια βουτιά στη Μεσόγειο, την οποία επιμελείται ο βραβευμένος chef Παναγιώτης Γιακαλής.

Και σαν σήμερα, Τρίτη, μπορείς να κλείσεις σε πολύ καλή τιμή ένα τραπέζι στο πανέμορφα στημένο Malabar, στο ακόμη πιο σχεδιασμένο στη λεπτομέρεια ξενοδοχείο Margi, από τον ιδιοκτήτη και αρχιτέκτοντα Γιάγκο Αγιοστρατίτη, ο οποίος είναι γνωστός στα νότια προάστια για το στυλ που δίνει στα κτήρια που φέρουν την υπογραφή του.

Οι γεύσεις και οι Τρίτες

Συγκεκριμένα με ένα menu των τριών πιάτων το οποίο τιμολογείται στα 25 ευρώ ανά άτομο, έχεις τη δυνατότητα να γευτείς:

Γαύρο σε tempura με μαγιονέζα λεμονιού και bruscetta από ντομάτα και γαύρο μαρινέ ή Κριθαροτό με σπαράγγι, jamon bellota και flakes παρμεζάνας.

Μπακαλιάρο με κρούστα aioli σε τραχανά μαγειρεμένο σε μπουγιαμπέσα ή Κοτόπουλο σε κρούστα prosciutto και maki από πεπόνι με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας

Μήλο: αλμυρή καραμέλα, κρέμα και παγωτό βανίλιας ή crème brulèe: Ανανάς με μυρωδικά, παγωτό Malibu και καρύδι

Εμείς δοκιμάσαμε τον γαύρο, τον μπακαλιάρο και αποθεώσαμε την crème ως εξαιρετικό κλείσιμο της βραδιάς.  Όμως, πέρα από τα πιάτα, τις γεύσεις, τις συνταγές και τη συνοδεία ωραίου λευκού κρασιού, αυτό που μας έπειθε ότι “ταξιδεύουμε”, ήταν το περιβάλλον. Η πισίνα, η διακόσμηση, η αύρα, η ηρεμία των άλλων πελατών, η ψυχραιμία του service ότι όλα θα γίνουν και θα γίνουν σωστά.

Το Malabar είναι ένα εστιατόριο και το Margi ένα ξενοδοχείο που έχουν μάθει να αγαπάνε το καλοκαίρι, τη θάλασσα και την ομορφιά, είτε αυτή αφορά τη γεύση, είτε τη διακόσμηση, είτε απλώς την αύρα που βγάζουν τα μαγαζιά, οι χώροι και φυσικά οι άνθρωποι.