ΓΕΥΣΗ

Η κρέπα 49 στο Feticcio

Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.

Γιατί: Είναι το επιστέγασμα σε κάθε σχεδόν επίσκεψη στο Feticcio από τότε που πήγαινες σχολείο. Αλμυρή θα έτρωγες πάντα πρώτα. Άντε ο περίεργος της παρέας να έπαιρνε γλυκιά. Αλλά στο τέλος, σαν επιβράβευση, όφειλε να έρθει στο τραπέζι μία γιγαντιαία “49” με κουτάλια ισάριθμα των συνδαιτημόνων. Η μαγεία κρύβεται στο παγωτό το οποίο πρέπεις να σκάψεις μέσα από σοκολάτες, φράουλες και μπισκότο για να το βρεις.

Πού θα το βρεις: Στο διαχρονικό στέκι της κρέπας, το Feticcio. Εκεί που πάντα, ό,τι ώρα και να ήταν το Σαββατόβραδο, θα έβρισκες άπειρο κόσμο να περιμένει ένα τραπέζι. Εκεί δίπλα στα καδράκια με τις αφιερώσεις των επωνύμων, για τα οποία είναι τόσο υπερήφανοι οι ιδιοκτήτες του καταστήματος. Να επισημανθεί ότι η Κάρτσωνα που λέει για την σαλάτα Caesar’s δεν το παίζει ότι κάνει δίαιτα. Είναι το κρυφό όπλο του καταστήματος αυτή η σαλάτα.