ΓΕΥΣΗ

Η Μεσόγειος φλέγεται στην κουζίνα της Ελιάς

Γευστικά πιάτα, ζεστό περιβάλλον, σεβασμός στη τσέπη. Η Ελιά είναι το καλύτερο μαγαζί που θα μπορούσε να «φυτευτεί» στη Γερουλάνου.

Η Ελιά είναι αυτό που ονομάζουμε ζεστό και οικογενειακό σπιτικό. Έχει πολύ μίνιμαλ στήσιμο και ντεκόρ, με τα τραπέζια που βρίσκονται στο εσωτερικό του μαγαζιού να μην ξεπερνούν τα 8 με 10. Είναι ένας άκρως μεσογειακός χώρος που έχει για σήμα κατατεθέν του, τι άλλο, την ελιά.

Είναι πολύ βασικό το γεγονός, ότι η Ελιά είναι από τα λίγα εστιατόρια που πραγματικά σε εμπνέει να καθίσεις για φαγητό. Ο χώρος του είναι ήρεμος και δεν κουράζει το μάτι, οι γεύσεις του δεν βαραίνουν στομάχια και τσέπες, ενώ οι σερβιτόροι τηρούν το σέρβις τους σε σωστές ώρες, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα διαλλείματα ανάμεσα στα πιάτα.

Το ‘‘μαμαδίσιο’’ φαγητό της έχει κερδίσει τον κόσμο από το 2006 και τώρα συνεχίζει να κρατάει τον κόσμο καρφωμένο στα τραπέζια της με το νέο της κατάλογο. Το μαγαζί έχει αναμφισβήτητα το καλύτερο σέρβις που έχω δει. Είναι μεγάλο συν να μην κυνηγάς τον σερβιτόρο για να σου δώσει σημασία. Όταν δε η εξυπηρέτηση γίνεται με προτάσεις και με χαμόγελο, σε σκλαβώνει καθότι δεν το βλέπεις και πάρα πολύ συχνά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα από τα παιδιά, που μου πρότεινε να πάρω μισές μερίδες ώστε να μπορέσω να δοκιμάσω από τα περισσότερα. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι στη γεύση.

Το μαγαζί ψηφίζει Μεσόγειο και ξεκινάει από τους πρώτους μεζέδες του. Τα αρωματισμένα κεφτεδάκια, η στραπατσάδα με τον καβουρμά και τα λεπτά τηγανητά κολοκυθάκια είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα των γεύσεων που ακολουθούν. Εκτός από τα παραπάνω ξεχωρίζει ο γευστικότατος κραζομεζές, τα παϊδάκια κοτόπουλο, ενώ έχει αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα πιάτα με κεμπάπ που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου. Και κάπου εκεί, στις Κωνσταντινουπολίτικες ρίζες του σεφ Στέλιου Κουτρουβέλη να κρύβεται και το μεγάλο μυστικό. Το ίδιο ακολουθεί και με τα γλυκά, με πάβλοβα και μιλφέιγ να αποτελούν τις γλυκές αμαρτίες του μαγαζιού.
Η γευστικότερη Ελιά της ζωής σου σε περιμένει  στο πιο χορταστικό spot της Αργυρούπολης!

Διεύθυνση: Μ. Γερουλάνου 85, Αργυρούπολη, 210-9960100