ΓΕΥΣΗ

Η μυσταγωγία του sushi διδάσκεται στο Kiku της Βουλιαγμένης

Ο ιαπωνικός προορισμός αυτού του καλοκαιριού βρίσκεται πολύ κοντά μας και έχει αλλάξει τα δεδομένα στη Βουλιαγμένη.

Το Kiku Seaside όμως κατάφερε κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Να θυμίζει σε όλους κάποιες πολύ καλύτερες εποχές και να δείχνει το δρόμο για το πώς πρέπει να είναι όχι μόνο τα sushi restaurants αλλά όλες οι νέες προσπάθειες στο χώρο της γαστρονομίας. Και αυτό δεν το βεβαιώνουν μόνο όλοι εκείνοι που έσπευσαν από τις πρώτες κιόλας ημέρες που άνοιξε το εστιατόριο, να το αγκαλιάσουν αλλά και η αίσθηση που αφήνει σε όλους όσους επιλέγουν να περάσουν ένα βράδυ στα τραπέζια του.

Το συχνό λάθος είναι η πεποίθηση ότι μιλώντας για το Kiku μιλάμε μόνο για sushi. Η εμπειρία Kiku – γιατί περί εμπειρίας πρόκειται – κινείται ανάμεσα σε έναν κόσμο υψηλής γαστρονομίας και γεύσης με εξαιρετικό sushi αλλά και ορισμένα πιάτα ιαπωνικής τελειότητας και σε έναν κόσμο αισθήσεων. Τα cocktail του, ο κόσμος του, η απλότητά του σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον, δημιουργούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης.

Έμοιαζε να λείπει ένα Kiku από τη Βουλιαγμένη. Ένα εστιατόριο στο οποίο θα μπορείς να απολαύσεις ένα από τα πιο προσεγμένα cocktail των Νοτίων, θα βρεθείς με την παρέα σου σε ένα υπέροχα χαλαρωτικό περιβάλλον και όλα αυτά κοιτώντας τον κόλπο της Βουλιαγμένης.

Με την πολυετή παρουσία του Αθηναϊκού Kiku, την κυκλαδίτικη αίσθηση του μυκονιάτικου Kiku στο Cavo Tagoo και την καλαισθησία της Σίσσυς Φειδά η οποία έστησε στο χώρο του παλιού Mezzaluna ένα πανέμορφο μαγαζί, το Kiku Seaside κυριαρχεί στη ζωή της Βουλιαγμένης και των Νοτίων Προαστίων.

Εμείς θα σου προτείνουμε να αφεθείς στα χέρια του ταλαντούχου σεφ Χρόνη Δαμαλά και των πολύπειρων bartenders του Kiku. Να ξεκινήσεις τη βραδιά σου με ένα ιαπωνικό cocktail, το Nikkou που θυμίζει καλοκαίρι με το sake να ταιριάζει ιδανικά με lime, ginger ale και 1-2 σταγόνες bitters. Την ίδια ώρα να βρίσκονται στο τραπέζι σου τα κλασικά Edamame αλλά και υπέροχο Spicy Ebi, tempura γαρίδας με tobiko, μανιτάρια shiitake και πικάντικη μαγιονέζα.

Θα σου προτείναμε να συνεχίσεις με sushi. Οπωσδήποτε Dragon Maki μιας και στο Kiku ό,τι δοκιμάσεις με χέλι είναι αριστουργηματικό αλλά και κάποια από τις ποικιλίες Nigiri ή Sashimi γιατί η μυσταγωγία βρίσκεται στην απλότητα και την ποιότητα. Πολλοί μπορούν να καλύψουν ένα κακό ψάρι μέσα σε ένα maki. Στο sashimi όμως και τα nigiri, το Kiku αποδεικνύει την ανωτερότητά του.

Μην μείνεις σε sushi και εξερεύνησε λίγο παραπάνω την ιαπωνική κουζίνα με το Gindara Saikyo Yaki, τον μαύρο μπακαλιάρο μαριναρισμένο σάλτσα miso. Πριν κλείσεις το δείπνο σου δροσερά με το carpaccio ανανά με σορμπέ μάνγκο, δυόσμο, σάλτσα από μέλι και φρούτα του δάσους.

Το βράδυ που θα περάσεις στο Kiku θα σου θυμίσει τι σημαίνει ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης και διασκέδασης. Σειρά σου να το ζήσεις.

Kiku Seaside, Ορφέως 2, Βουλιαγμένη, τηλ.: 6945416674