ΓΕΥΣΗ

Η σαλάτα της αποτοξίνωσης

Με τα τραπέζια των εορτών να έχουν σχεδόν τελειώσει, ήρθε μάλλον η ώρα να δώσεις στον οργανισμό σου ένα time out από το κρέας και την κραιπάλη. Ξεκίνα με μια ωραία χειμωνιάτικη και πολύ υγιεινή σαλάτα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Μισό λάχανο λευκό

Μισό λάχανο κόκκινο

1 μήλο, όχι ξινό

1/4 κρεμμύδι ξερό

Μερικά καρύδια σπασμένα σε χοντρά κομμάτια

Μερικές ξανθές σταφίδες

Για το dressing:

Δύο κουταλιές ξύδι

Λίγο πιπέρι καγιέν

1/3 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Λίγο αλάτι

Σπόρους από μάραθο (πού να βρίσκεις τώρα; Ξέχνα το)

Η διαδικασία που θα ακολουθήσεις

Ψιλοκόβεις με ένα μαχαίρι το λάχανο, το μήλο και το κρεμμύδι και τα ανακατεύεις καλά σε ένα μπωλ. Το πόσο χοντρό θα κόψεις το λάχανο ή το αν θα το κάνεις στον τρίφτη είναι προφανώς δικό σου θέμα. Πρόσεθσε τις σταφίδες και τα καρύδια στο μπωλ και ανακάτεψε ξανά. Σε ένα μικρό μπωλ, χτύπα λίγο τα υλικά για το dressing και ρίξ’ το στο μπωλ ανακατεύοντας καλά. Μην ξεφύγεις στο ξύδι και σου νερώσει πολύ το dressing και οπωσδήποτε μην φτιάξεις την σαλάτα πολλή ώρα πριν την σερβίρεις γιατί θα δεις το μήλο να μαυρίζει. Δεν θα χάσει τη γεύση του αλλά δεν είναι και το καλύτερο θέαμα.