ΓΕΥΣΗ

Η Ταλίτα και η Ναόμι στο Peccati di Gola μαθαίνουν στο στομάχι μας ιταλικά

Οι κόρες του Vincenzo και της Dia Sigillo, δύο ανθρώπων που έμαθαν στην κυριολεξία την Αθήνα και τη Μύκονο να τρώνε πίτσα ναπολιτάνα είναι, πού αλλού, στο Νότο και συνεχίζουν τη γαστρονομική παράδοση των γονιών τους με το ίδιο όραμα και πάθος.

Ως κόρες του Vincenzo και της Dia Sigillo, μεγαλώσατε μες τις κουζίνες. Τι αναμνήσεις έχετε από την παιδική σας ηλικία στα εστιατόρια των γονιών σας;

Καθόμασταν ώρες η καθεμιά να θαυμάζει αυτό που της τραβούσε την προσοχή. Η Ναόμι παρακολουθούσε τον πατέρα μας με τρομερό ενδιαφέρον, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Έκανε συνέχεια ερωτήσεις και συγκρατούσε απίστευτες λεπτομέρειες. Καθόταν με ένα κουτάλι στο χέρι δοκιμάζοντας σχεδόν τα πάντα! Εμένα (Ταλίτα) μου άρεσε ο κόσμος, η ικανοποίηση στα βλέμματα των πελατών όταν έβαζαν την πρώτη μπουκιά στο στόμα κι ο τρόπος που η μητέρα μας περιέγραφε τα πιάτα σαν να ήταν εμπειρία και όχι φαγητό. Σήμερα συνειδητοποιώ ότι η εκπαίδευσή μου στις δημόσιες σχέσεις ξεκίνησε από εκεί.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας φαγητό από αυτά που έφτιαχνε η μητέρα σας και ποιο από αυτά που έφτιαχνε ο πατέρας σας; 

Τα αγαπημένα μας φαγητά που έφτιαχνε ο μπαμπάς ήταν τα παραδοσιακά μαγειρευτά τις Κυριακές, όπως Ραγού και Genovese. Η μητέρα μας, εκτός από εξαιρετικά μαγειρευτά, έφτιαχνε υπέροχες σαλάτες, πολύ νόστιμες και δημιουργικές.

Σε ποια ηλικία καταλάβατε ότι θέλετε κι εσείς να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το φαγητό; Είχατε τα ίδια ταλέντα ως αδελφές με κοινές εμπειρίες;

Ήταν όνειρο της Ναόμι από μικρή να ασχοληθεί επαγγελματικά με το φαγητό, εγώ έμαθα να αγαπώ αυτή τη δουλειά πολύ αργότερα. Σίγουρα δεν έχουμε τα ίδια ταλέντα, αν και ως αδελφές θα ήταν όνειρο να μπορώ να μαγειρεύω σαν τη Ναόμι. Αλλά αυτό είναι που φέρνει και την ισορροπία στη δουλειά μας, εγώ είμαι έξω απ’ την κουζίνα για να είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος απολαμβάνει τις δημιουργίες της.

Με ποια αφορμή ανοίξατε το Peccati di Gola;

To Peccati di Gola είναι μια ιδέα, που ξεκίνησε η μητέρα μας και δυστυχώς πριν ολοκληρωθεί τη χάσαμε. Έτσι αποφασίσαμε να την ολοκληρώσουμε εμείς.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας υλικό πάνω στη δουλειά και γιατί; 

Η τομάτα, ο βασιλικός και η μοτσαρέλα γιατί μυρίζουν Νάπολη.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας;

O πατέρας μας, Vincenzo Sigillo, όπλισε τη Ναόμι με ό,τι χρειαζόταν για να κάνει τα πρώτα της βήματα στη γαστρονομία και η μητέρα μας Dia Sigillo είναι αυτή που κατάφερνε να κάνει το φαγητό εμπειρία. Έτσι, η γαστρονομική εμπειρία που προσφέρουμε σήμερα στους πελάτες μας είναι εμπνευσμένη από τους γονείς μας.

Ποιο από τα πιάτα του μενού του εστιατορίου θεωρείτε ότι εκφράζει καλύτερα τη φιλοσοφία των νοτίων προαστίων;

Gamberi e Tartufo, παπαρδέλες με κρέμα τρούφας και γαρίδες, ένα από τα πρώτα πιάτα που δημιουργήσαμε πριν από σχεδόν έξι χρόνια. Το συγκεκριμένο πιάτο συνδυάζει τη γεύση της θάλασσας με τη φινέτσα της τρούφας αντιπροσωπεύοντας με ακρίβεια τη Γλυφάδα.

Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος που θα επισκεφτεί το Pecatti di Gola σήμερα;

Εκτός από την ιταλική μας κουζίνα που προσφέρει καινούριες και παραδοσιακές γεύσεις, αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος που θα μας επισκεφτεί είναι η πίτσα. Είμαστε ένα από τα λίγα μαγαζιά που προσφέρει παραδοσιακή Ναπολιτάνικη πίτσα. Οι προδιαγραφές είναι πολλές και πρέπει να τελούνται με ακρίβεια: από το ζυμάρι μέχρι τη θερμοκρασία του ξυλόφουρνου. Με τη μέγιστη λοιπόν ακρίβεια προσφέρουμε μια γνήσια Ναπολιτάνικη εμπειρία στη Γλυφάδα.

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που σας έχει ζητήσει πελάτης;

Μας έχουν ζητήσει τόσα περίεργα πράγματα που πλέον τίποτα δεν μας φαίνεται περίεργο! Σίγουρα όμως κάποια μας έχουν μείνει, όπως όταν μας ζήτησαν γαρίδες με τρούφα, υπονοώντας τη σοκολατένια τρούφα και όχι την κρέμα τρούφας που σερβίρουμε!

 

Peccati di Gola, Kύπρου 50, Γλυφάδα, τηλ. 210-8981511