ΓΕΥΣΗ

Η παραδοσιακή και χειροποίητη πίτα του Περιβολιού στη Βάρη

Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.

Η εμμονή: Η παραδοσιακή και χειροποίητη πίτα του Περιβολιού στη Βάρη.

Γιατί: Οι άνθρωποι στο Περιβόλι στη Βάρη φροντίζουν για το χειροποίητο φύλλο της πίτας που προσφέρουν, το οποίο ζυμώνεται καθημερινά στην κουζίνα του. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της πίτας είναι παραγωγής τους και χρησιμοποιούνται ανάλογα με την εποχικότητα και την ποικιλία που υπάρχει στα παρτέρια. Αβγά από τις κότες του Περιβολιού, τυρί από ζώα ελευθέρας βοσκής, δικό τους παρθένο ελαιόλαδο και αλεύρι επιλογής (το χειρότερο στις πίτες είναι τα παλιά αλεύρια, που συνήθως χρησιμοποιούνται στην αγορά). Η πίτα δεν προσδιορίζεται, αφού κάθε φορά είναι διαφορετικής γέμισης ανάλογα με την εποχή και το τι ευδοκιμεί στα παρτέρια. Έτσι μπορείς να απολαύσεις πιπερόπιτα, μελιτζανόπιτα, κολοκυθόπιτα, χορτόπιτα, μανιταρόπιτα ή τυρόπιτα.

Που θα τη βρεις: Το Περιβόλι στη Βάρη, Κυρηνείας 15 (πρωην Κυργιών), 16672, Βάρη, Τ: 210-8963 000, Email: info@perivolivari.gr

Χάρτης και οδηγίες εδώ: www.perivolivari.gr

Φωτογραφία: Ολυμπία Ορνεράκη