ΓΕΥΣΗ

Η κρέμα σοκολάτα του Μπακογιάννη έχει όλη τη γεύση και καθόλου ζάχαρη

Ο θρυλικός γαλατάς της Ηλιούπολης φτιάχνει τα πιο αγνά προϊόντα με σοκολάτα. Από την κρέμα κακάο (που φτιάχνεται μόνο με γάλα, κακάο και μέλι), μέχρι το σοκολατούχο γάλα «των πρωταθλητών» και τo φυσικό παγωτό του, ό,τι κι αν διαλέξεις θα ξέρεις πως τρως το καλύτερο.

Αν υπάρχει ένα μότο που εκφράζει τον κύριο Γιάννη Μπακογιάννη, τον ιδιοκτήτη του ομώνυμου γαλακτοπωλείου της Ηλιούπολης, αυτό είναι σίγουρα το «ουκ εν τω πολλώ το ευ». Θες να το πεις «ποιότητα κι όχι ποσότητα»; Το ίδιο κάνει. Θες να το πεις «λίγα και καλά»;. Πάλι μέσα θα πέσεις. Το νόημα είναι άλλωστε ένα: Στο εργαστήριο του Μπακογιάννη φτιάχνονται μετρημένα στα δάχτυλα προϊόντα, κι αυτό γιατί ο ίδιος αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία της παραγωγής, από τη στιγμή που θα παραλάβει από τους προμηθευτές του το ολόφρεσκο πρόβειο γάλα, μέχρι τη συσκευασία των προϊόντων που με τόσο μεράκι φτιάχνει καθημερινά.

Κανείς δεν είπε βέβαια πως αυτό είναι εύκολο: Η παστερίωση του γάλατος ξεκινάει καθημερινά στις 5 τα ξημερώματα, ενώ μέχρι τις 9 το βράδυ ο κύριος Γιάννης είναι εκεί, στο μικρό μαγαζί του, πάντα χαμογελαστός και ευγενής, για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του.

Στο θέμα μας τώρα: Εκτός από το φημισμένο γιαούρτι και το πεντανόστιμο ρυζόγαλό του, στον Μπακογιάννη θα βρεις επίσης κρέμες (βανίλια και σοκολάτα) αλλά και το μοναδικό σοκολατούχο γάλα του, που φτιάχνεται από πρόβειο γάλα, μέλι και σοκολάτα υγείας και είναι ιδανικό ακόμα και για όσους ασκούνται και θέλουν να αναπληρώσουν μετά την προπόνηση πρωτεΐνες και ενέργεια με ένα ελαφρύ και υγιεινό ρόφημα.

Ζάχαρη δεν χρησιμοποιείται ούτε στην κρέμα σοκολάτα (τη φετινή προσθήκη στα προϊόντα του Μπακογιάννη), τα τρία μοναδικά συστατικά της οποίας είναι φρέσκο γάλα, κακάο και μέλι.

Τέλος, για την καθημερινή γλυκιά σου απόλαυση και ακόμη περισσότερο για την περίοδο των γιορτών, αναζήτησε το παγωτό στην πιο αγνή και φρέσκια εκδοχή του: Θα το βρεις μόνο σε τρεις (εντελώς φυσικές) γεύσεις, γιατί όπως είπαμε η ποιότητα είναι που μετράει σε αυτό το ιστορικό γαλακτοπωλείο. Σοκολάτα (που δεν περιέχει κανένα πρόσθετο παρά μόνο κακάο και κομμάτια κουβερτούρας), παραδοσιακή κρέμα (που οφείλει το πλούσιο άρωμά της στη βανίλια και την κρεμώδη υφή της στο φρέσκο πρόβειο γάλα) και παγωτό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα Χίου. Θα μας θυμηθείς.