ΓΕΥΣΗ

Η πιο ατμοσφαιρική Γιαπωνέζικη pub άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας

To νέο γαστρονομικό του Άρη Βεζενέ, του ομώνυμου υπερ-αγαπημένου εστιατορίου, μας ‘αναγκάζει’ να κατέβουμε στο κέντρο (Βουλής 35) το συντομότερο δυνατόν.

Μπορεί η Αθήνα να άδειασε μέσα στον Αύγουστο, όμως αυτό δεν εμπόδισε τα νέα μαγαζιά του κέντρου, όχι μόνο να ανοίξουν αλλά και να «ανθίσουν». Αυτή τη φορά, ο λόγος για το Birdman Athens, μια… Γιαπωνέζικη pub στη Σκούφου. Σε έναν δρόμο, λοιπόν, που ολοένα και ανεβάζει την «δημοτικότητά» του και λίγο πιο κάτω από το Sushimou, το Τόκιο έρχεται στην Αθήνα!

Το Birdman, δεν θα καταφέρεις να το δεις αμέσως, καθώς είναι μικρό και η διακόσμηση δεν «φωνάζει» να τραβήξει τους περαστικούς. Όσο απλό είναι το νέο project του Άρη Βεζενέ όμως, άλλο τόσο minimal είναι και ο κατάλογός του. Εκεί θα βρεις λίγες και ψαγμένες επιλογές, από μικρά σνακ και σαλάτες μέχρι γιαπωνέζικα «σουβλάκια» yakitori. Εκείνα βέβαια, που αξίζουν την προσοχή σου, είναι τα Tsukune (Γιαπωνέζικα κεφτεδάκια κοτόπουλου) και φυσικά, το nigiri από εκλεκτό βοδινό wagyu. Ταιριάζουν τέλεια με κάποιο από τα Ιαπωνικά ουίσκι της κάβας του Birdman.

Αυτό που θα σε κερδίσει στο λεπτό όμως, είναι η λίστα με τα ποτά. Όσο ωραίο φαγητό κι αν έχει να τσιμπήσεις, μην ξεχνάς ότι το Birdman είναι πάνω από όλα γιαπωνέζικη pub. Εκεί θα χαθείς ανάμεσα στα σπέσιαλ γιαπωνέζικα, ταϊβανέζικα, σκοτσέζικα και ιρλανδέζικα ουίσκι, το σάκε, αλλά και μερικά τζιν, βότκες και ρούμια διαφόρων προελεύσεων. Είναι σημαντικό να καταλάβεις πως το βάρος σε αυτό το μαγαζί πέφτει στα… straight ποτά.

Ιδανικό για afterwork drinks αλλά και για ένα πρώτο ραντεβού, το Birdman είναι ένα μέρος στο οποίο μπορείς να χαλαρώσεις, να αποσυνδεθείς από τον έξω κόσμο και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για την επόμενη μέρα.

Info: Birdman, Boυλής 35, τηλ. 210-3212800