ΙΤΑΛΙΚΟ

59 πράγματα που μας έχουν λείψει: Το άρωμα Νάπολης που αναδύεται από τo Etien Pizza Bar

Καταγράφουμε τα 59 πράγματα που μας έχουν λείψει όλον αυτόν τον καιρό και σε αυτά ανήκει σίγουρα η ναπολιτάνικη πίτσα του Ετιέν στο Ψυχικό.

Μέχρι τώρα η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων μας είχε στερήσει την τηλεμεταφορά σε κάποιο καντούνι της Νάπολης διά της γευστική οδού με όχημα τo Etien Pizza-Bar (που βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό). Το μαγικό ζυμάρι του Etien από το αλεύρι Molino Paolo Mariani, από την κεντρική Ιταλία, αλεσμένο σε κυλινδρόμυλο τιτανίου (πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη), οι ντομάτες San Marzano και τα αυθεντικά ιταλικά τυριά και αλλαντικά δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας πως (μα το Βελζεβούλη!) σκαρφιστήκαμε τρόπο να βρεθούμε στην Ιταλία και η γευστική dolce vita απλώνεται μπροστά μας.

Ο μακρόστενος, πολύ ιδιαίτερος χώρος στους χρωματικούς τόνους του dusty pink μας βγάζει μια γλυκιά οικειότητα, σαν να βρισκόμαστε στο σπίτι κάποιου φίλου από την Ιταλία που μαγειρεύει αποκλειστικά για μας (Mama Mia!).

Οι διαδημοτικές πλέον άνοιξαν και μπορούμε να κάνουμε μια στάση για να ξαναγευτούμε μια Speck & Brie με μοτσαρέλα, brie και καραμελωμένο λεμόνι και μέλι ή μια Mattogianni (με Κυκλαδίτικο αέρα) με μοτσαρέλα, τυρί burrata, λούζα και βολάκι Τήνου. Φήμες κάνουν λόγο και για μια καινούρια γεύση, τη Zucca Pancetta, με μοτσαρέλα, πουρέ κολοκύθας, pancetta, μαλακό τυρί stracchino και παρμεζάνα. Μετά από τέτοιες γεύσεις, σαν υπνωτισμένοι επαναλαμβάνουμε το slogan που υπάρχει σαν επιγραφή πάνω από τον ξυλόφουρνο που ψήνονται οι πίτσες, «In Pizza we crust»!