ΓΕΥΣΗ

Το καλαμάκι που τρελαίνει είναι στον Τρελό Γάιδαρο

Η ενότητα Kalamaki Rangers του μήνα αφιερωμένου στο σουβλάκι ξεκινά με τον Τρελό Γάιδαρο και το καλαμάκι του που έχει μιλήσει στην καρδιά μας.

Έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια από τότε που ο Χρήστος Παπαχριστόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κακριδάς έφεραν κοντά μας το απόλυτο grill spot, το οποίο φυσικά δεν έμελλε να μείνει μόνο στην Γλυφάδα. Ο «Τρελογάιδαρος» -όπως αποκαλούν το μαγαζί οι στάνταρ πελάτες του- είναι πλέον το μυστικό που έγινε σύνθημα. Το απόλυτο γαστριμαργικό σημείο, για να απολαύσεις καλαμάκι, μπιφτέκι γαλοπούλας αλλά και λαχταριστό πολίτικο κεμπάπ που στέκεται επάξια και τίμια απέναντι στα γνωστά κεμπαπτζίδικα.

«Ό,τι έχεις φάει είναι χειροποίητο και γίνεται με μεράκι. Και αυτό ακριβώς είναι και το μυστικό της επιτυχίας» λέει ο Χρήστος Παπαχριστόπουλος, που σύστησε πρόσφατα και τον Γάιδαρο στον κόσμο της Βάρκιζας και του Yabanaki. Το μαγαζί ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον χειμώνα με το κατάλληλο στήσιμο και ντεκόρ, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να εξυπηρετεί και με delivery.

Για τις γεύσεις του «Τρελογάιδαρου» δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Εκτός του ότι ο περισσότερος κόσμος δηλώνει ορκισμένος φανατικός για τα καλαμάκια κοτόπουλου (όλα από μπούτι Α’ διαλογής), γνωρίσαμε παράλληλα και μια από τις πιο εκπληκτικές γευστικές ανακαλύψεις: το σαμάρι. Μια δημιουργία που σέβεται τον κάθε πεινασμένο και έχει ως στόχο να καλύψει τις πείνες στο έπακρο. «Σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν συνηθίζουν να τρώνε πολύ έξω και μόλις δοκίμασαν έγιναν τακτικοί πελάτες. Βλέπουν τη διαφορά» συμπληρώνει ο Χρήστος Παπαχριστόπουλος.

Από καλαμάκια, μπιφτέκια μοσχαρίσια ή γαλοπούλας και κεμπάπ, μέχρι τραγανές πατάτες και λαχανικά, το σαμάρι του κάθε ενδιαφερόμενου μπορεί να γεμίσει έτσι όπως τραβάει η όρεξη του. Μάλιστα υπάρχουν και ειδικά μενού για όσους βρίσκονται σε διατροφή. Μέσα στην επέλαση του κρέατος, ξεχωρίζουν μερικοί ακόμη μικροί πρωταγωνιστές, όπως η τυροκαφτερή (που είναι και σπιτική), η εξαιρετική σαλάτα Γάιδαρος που φέρνει μαζί της ένα πάντρεμα γεύσεων και φυσικά οι πατάτες (φρέσκιες και κομμένες στο χέρι) με τη λιωμένη φέτα, που έχουν γίνει τόσο διάσημες που δεν λείπουν από κανένα τραπέζι.

Όπως δεν λείπουν και οι διάσημοι. «Από τον Χολίδη, μέχρι τον Ρέμο και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, όλοι λίγο πολύ έχουν περάσει από το μαγαζί. Η Κοκκίνου να φανταστείς παίρνει τακτικά delivery από εμάς». Last but not least, τα επιδόρπια. Γιατί με τους χανιώτικους λουκουμάδες με μέλι ή nutella, το απολαυστικό ταξίδι στις γεύσεις ολοκληρώνεται με ευχαρίστηση.

Και φέτος τον χειμώνα θα βάλουμε για ακόμη μια χρονιά τον Γάιδαρο στη ζωή μας. Από τη Δάφνη μέχρι τη Γλυφάδα και τη Βάρκιζα, ένα τρίπτυχο επιτυχίας που συνδυάζει την εξαιρετική ποιότητα του grilling, με άριστες γεύσεις που κερδίζουν διδακτορικό πάνω στο κρέας.

Ό,τι πρέπει για να βροντοφωνάξεις για ακόμη μια φορά, «είναι τρελός ο Γάιδαρος».

Γλυφάδα

Αρτέμιδος 1, Πλατεία Εσπερίδων, 210 8980084

΄Αλιμος

Λ. Ποσειδώνος 79, 219 9855304

Βάρκιζα

Παραλία Yabanaki , 210 8976205

Δάφνη

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 239, 210 9769411