ΓΕΥΣΗ

Το καραμελωμένο κότσι του Ammos

Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.

Η εμμονή:Το καραμελωμένο χοιρινό κότσι με χωριάτικη πατάτα του μουσικού μεζεδοπωλείου Ammos στον Άλιμο.

Γιατί: Όταν από ένα κατάλογο γεμάτο λαχταριστά πιάτα κρεατικών, όπως ψαρονέφρι μουσταρδάτο, σταβλίσια μπριζόλα, γόνδολα (φιλέτο μόσχου γεμιστό με ζαμπόν, μπέικον και σάλτσα κόκκινου κρασιού) και μπριζολάκια των αρχαίων (χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα από ιβίσκο και μέλι), βλέπεις αυτό να κάνει το σουξέ, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει λόγος. Οπότε ναι, μια μπουκιά θα σε πείσει.

Πού θα το βρεις: Στο μενού του καλαίσθητου Ammos, στο χώρο του πρώην Frangelico (Ποσειδώνος 64, τηλ.: 210-9817980). Ένα υψηλού επιπέδου μεζεδοπωλείο που συνδυάζει αρμονικά (καλό) φαγητό και (ζωντανή) μουσική.