ΓΕΥΣΗ

Καυτερά πιάτα made in Nou-Pou

Δύο από τα έξι καυτερά πιάτα της Αθήνας που “ανάβουν φωτιές” κατάγονται από τα Νότια Προάστια. Εσείς είστε αρκετά τολμηροί για να τα δοκιμάσετε;

Η Άντζελα Σταματιάδου που υπογράφει το άρθρο ξεχώρισε το Άδανα Κεμπάπ του “Μπαρμπα-Αλέξη” (Κηφισιά, Ρέντη, Νέα Χαλκηδόνα), το σουτζούκι Αδάνων τηγανιά στα “Καραμανλίδικα του Φάνη” (Κέντρο), τα Mandras και Vindaloo στο “Little India” (Ερυθραία) και το Phad Bai Grapao στο “Tamarid” (Κεραμεικός). 

Όσο για τις επιλογές από τα νότια προάστια; Η μια είναι η σάλτσα “Hotcha” που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στο “Food Mafia” του σεφ Ηλία Σκουλά στη Γλυφάδα. Φτιάχνεται με bhut jolokia (όπως ονομάζονται οι πιο καυτερές πιπεριές του πλανήτη) και σερβίρεται σε τάκος με αστακοουρά. Επίσης, οι λάτρεις των καυτερών μπορούν να αγοράσουν τη σάλτσα και για το σπίτι.

Η δεύτερη επιλογή είναι οι “Γαρίδες Κανταΐφι”, το εξαιρετικό πιάτο που προσφέρουν οι “Μαγικές Κατσαρόλες” στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για μια ιδέα που βασίζεται σε ένα τραγανό στρώμα από κανταΐφι, γαρίδες και μια γλυκοκαυτερή αίσθηση που αφήνει το πιπερόμελο του Ναουμίδη. Bonus: το τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.