ΓΕΥΣΗ

Ακόμα και χωρίς τον κύριο Πέτρο, το Κορωπί σερβίρει τα εξαιρετικά παϊδάκια του

Σίγουρα η παραδοσιακή ταβέρνα Κορωπί είναι διαφορετική χωρίς τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος “έφυγε” πρόσφατα από τη ζωή. Οι δύο κόρες του και ο εγγονός του Πέτρος κρατάνε τη παράδοση σερβίροντας τα πιο ζουμερά παϊδάκια. Επιστρέψαμε στην παραδοσιακή ταβέρνα λίγους μήνες μετά το πρώτο μας ρεπορτάζ και απολαύσαμε το φαγητό μέχρι τελικής πτώσης.

Η διαδρομή για όσους γνωρίζουν το ταβερνάκι –διαμάντι στην οδό Αρτεμώνος 122 στη Δάφνη είναι κλασσική κι αγαπημένη. Για όσους πάτε πρώτη φορά θα βρείτε λίγο πιο κάτω από τη Γυμναστική ακαδημία ένα μικρό στενάκι που σε πάει έξω από την ταβέρνα Κορωπί, η οποία άνοιξε το 1950.

Μπαίνοντας στον εσωτερικό χώρο της παραδοσιακής ταβέρνας κάνεις ένα ταξίδι στο παρελθόν, καθώς έχει κρατήσει ατόφια την ταυτότητα της.

Μέχρι πρόσφατα ο κύριος Πέτρος –ιδιοκτήτης για 68 χρόνια– έψηνε μόνος του τα κρεατικά που έβγαζε στο μαγαζί. Πλέον, τα ηνία έχουν πάρει οι κόρες του μαζί με τη μητέρα τους την κυρία Μαρία, ενώ ο εγγονός  Πέτρος ετοιμάζει τα κρέατα με ευλάβεια (όπως έκανε ο παππούς του) πριν μπούνε στα κάρβουνα.

Σίγουρα η ταβέρνα είναι λίγο διαφορετική χωρίς την επιβλητική παρουσία του ιδιοκτήτη που μέχρι τον περασμένο Ιούλιο βρισκόταν καθημερινά στο πόστο του και είχε όλη την επιμέλεια: από την αγορά της πρώτης ύλης μέχρι το κρέας να φτάσει ζουμερό στο πιάτο του πελάτη.

Το μενού έχει παραμείνει το ίδιο: μόνο κρεατικά που ψήνονται μόλις γίνει η παραγγελία, τυριά, φρέσκιες πατάτες τηγανιτές, σταμναγκάθι, φάβα, σαλάτα και καλό κρασί.

Η αρχή έγινε με τα πατροπαράδοτα ορεκτικά σαλάτα, φέτα –πολύ νόστιμη- και φρέσκιες πατάτες τηγανιτές. Ναι, ο κατάλογος είναι περιεκτικός έχοντας τα απαραίτητα για ένα γενναίο τσιμπούσι. Εδώ όλα ετοιμάζονται στο μαγαζί και η πρώτη ύλη είναι δοκιμασμένη –εξάλλου δεν βρίσκεις εύκολα τραπέζι.

Εννοείται πως τα παϊδάκια είναι πεντανόστιμα και ιδιαίτερα ζουμερά –από τα καλύτερα που έχετε φάει στην Αθήνα.  Επίσης, τα λουκάνικα από αρνί είναι πολύ γευστικά –ακόμα και όσοι φοβούνται το αρνί προτείνω να τους δώσετε μια ευκαιρία.

Για το τέλος σερβίρεται χαλβάς και πεντανόστιμο ραβανί φτιαγμένο με μεράκι από τα χέρια της κυρίας Μαρίας.

Η παραδοσιακή ταβέρνα Κορωπί (ο κύριος Πέτρος είχε καταγωγή από τα Μεσόγεια και έδωσε το όνομα του τόπου του στο μαγαζί του) έχει το δικό της πιστό κοινό εδώ κι πολλά χρόνια. Μπορεί να γύρισε σελίδα ξεκινώντας μια νέα εποχή, αλλά από το μαγαζί μέχρι τον κατάλογο θα γυρίσεις το χρόνο πίσω…

Info: Αρτεμώνος 122, Δάφνη