ΓΕΥΣΗ

Matsuhisa Αthens: Όταν το fine dining υποκλίνεται στις δυνατότητες του premium delivery

Sushi, sashimi και ο περίφημος black cod του Mr Nobu έρχονται κοντά μας με πολυτελή οχήματα της BMW.

Αναμφισβήτητα, ο κορονοϊός κατάφερε να περιορίσει πολλούς τομείς της ζωής μας, αλλάζοντας άρδην αρκετές από τις συνήθειές μας. Με την εστίαση κλειστή από τον Νοέμβριο, μετέβαλε τη σχέση των ανθρώπων με το φαγητό, καθώς ανάγκασε ακόμη κι αυτούς που δεν είχαν σχέση με τη μαγειρική να ανακαλύψουν την κουζίνα του σπιτιού τους. Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Η σφοδρή του επίθεση κλυδώνισε ως λαίλαπα τις «κολώνες» του fine dining και ανάγκασε ουκ ολίγα από τα εστιατόρια του χώρου είτε να κλείσουν είτε να  στραφούν προς τη λύση του delivery, το μόνο φως σε αυτό το σκοτεινό τούνελ.

Για κάποια από αυτά, η «στροφή» ακολούθησε την πεπατημένη: όποιος επιθυμεί χρησιμοποιεί το site κάθε επιχείρησης όπου μπορεί να δει το μενού, διαλέγει τα πιάτα που του αρέσουν και τα παραγγέλνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά κι αυτά έρχονται στην πόρτα του, με ιδιωτικά μέσα του καταστήματος. Παράλληλα, πολλά εστιατόρια έχουν επιλέξει να συνεργάζονται με γνωστές πλατφόρμες, οι οποίες ειδικεύονται στην έγκαιρη παράδοση κατ’ οίκον, οπότε ο πελάτης χρησιμοποιεί ένα μεσολαβητικό διαδικτυακό περιβάλλον για να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του – η δεύτερη λύση για πολλούς είναι και η πιο δημοφιλής.

Οι παραπάνω πρακτικές όμως δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Matsuhisa Αthens, καθώς το όνομά του πέρα από το ότι ταυτίζεται με την πολυτελή πλευρά της Αθηναϊκής ριβιέρας, είναι συνώνυμο με την υψηλή γαστρονομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τη στιγμή που λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας στάθηκε αδύνατο οι λάτρεις του να το επισκεφθούν και να απολαύσουν από κοντά τα απίθανα signature πιάτα, το εν λόγω εστιατόριο κατάφερε να βρει έναν τρόπο, αντάξιο του ονόματός του, προκειμένου να έρθει εκείνο κοντά τους, διατηρώντας αδιαπραγμάτευτα ατόφιο το Nobu style japanese κουζίνας για το οποίο φημίζεται.

Όλες οι high-end προτάσεις του μενού, λοιπόν, αποφασίστηκε να φτάνουν στο σπίτι σε πολυτελή οχήματα της BMW, χαρίζοντας το glamour της εκλεπτυσμένης γευστικής εμπειρίας που πολλοί δεν επιθυμούν να στερηθούν. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να μπει στην ιστοσελίδα και να διαλέξει ότι επιθυμεί από το ειδικά διαμορφωμένο delivery menu. Στη συνέχεια πιάτα όπως ο περίφημος black cod, τα μοναδικής νοστιμιάς sushi rolls, τα ντελικάτα sashimi,καθώς και τα καλοφτιαγμένα cocktails από το Umi Bar έρχονται στη συμφωνημένη ώρα στο κατώφλι, με την ταχύτητα και την ασφάλεια που επιβάλλουν τα υψηλά standards του Matsuhisa Athens.

Η πρακτική αυτή δείχνει να δουλεύει, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι θέλουν (και κυρίως μπορούν) να απολαύσουν το ως in-house dinning στην πιο πολυτελή του μορφή, ακόμη κι αν στερούνται αναγκαστικά αυτή την απίστευτη θέα του Matsuhisa Αthens, καθώς και τους υπέρκομψα μίνιμαλ χώρους του. Οι πλούσιες γευστικές εμπειρίες που προσφέρει αντιστέκονται σθεναρά στην απομόνωση την οποία επιβάλλει ο COVID 19, ενώ το παράδειγμά του φαίνεται να ακολουθούν κι άλλα εστιατόρια του κέντρου και των βορείων προαστίων που επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα κορυφαίου επίπεδου, μέσω του premium delivery.