ΓΕΥΣΗ

To μεταμεσονύκτιο delivery του Crepaland παίζει μεγάλη μπάλα

Ο Μουντιαλικός πανικός που γίνεται στο Crepaland στην Άνω Γλυφάδα, με τους ‘ηρωικούς’ ντελιβεράδες να εξυπηρετούν, από Αργυρούπολη ως και Βούλα, τις αλμυρές και γλυκές ανάγκες μας ως τις δυο τα ξημερώματα, μας έδωσε αφορμή να τους ρωτήσουμε τι ακριβώς έχουν δει τα μάτια τους.

Ο καλύτερος τρόπος να συνειδητοποιήσεις την τρομακτική επιτυχία που έχει το μεταμεσονύκτιο delivery του Crepaland είναι να βρεθείς εκεί, στο No 57 της οδού Γεωργίου Γεννηματά, στις δυο παρά πέντε το πρωί. Κάθε μέρα, αλλά ειδικά Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές.

Τότε δηλαδή που οι τελευταίοι πιστοί πελάτες (πολλοί εκ των οποίων επώνυμοι) από όλα τα νότια προάστια παίρνουν ταυτόχρονα τηλέφωνο, όλοι μαζί, προκειμένου να προλάβουν να παραγγείλουν λαχταριστές κρέπες (κυρίως) και αφράτες βάφλες (εξαιρετικές, πέρα από κάθε περιγραφή), αλλά επίσης club sandwich (που παίζει δυνατά τα βράδια), burgers, σαλάτες και ότι άλλο περιλαμβάνει ο κατάλογος.

Τότε που οι τρεις συνολικά delivery του Crepaland βάζουν για άλλη μια φορά τα δυνατά τους προκειμένου όλα αυτά να φτάσουν στην πόρτα μας όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Μπορεί και να χρειαστεί να κάνω 150χλμ την ημέρα‘, μου λέει ο πιο έμπειρος από αυτούς. Διευκρινίζοντας πως ‘Δεν κάνουμε delivery μόνο σε σπίτια. Μου έχει τύχει να κάνω delivery σε ανοιχτό γήπεδο του μπάσκετ, λίγο μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ φίλων, σε ομάδα ΔΙΑΣ, στον φύλακα που βρίσκεται έξω από το νεκροταφείο και φυσικά στα αυτοκίνητα των αστυνομικών που κάθονται κάθε βράδυ έξω από τα σπίτια των VIP και τα φυλάνε‘.

Επίσης‘, μου προσθέτει με πονηρό χαμόγελο, “Έχει τύχει να μου ζητήσουν να πάω delivery σε γνωστό σουβλατζίδικο της Γλυφάδας. Το είχαν παραγγείλει τα παιδιά που δούλευαν εκεί που με παρακάλεσαν να παώ από την πίσω πόρτα προκειμένου να μην μας πάρουν χαμπάρι οι πελάτες”.

Εννοείται πως και οι τρεις ντελιβεράδες έχουν ιστορίες να μου πουν για εφηβικές παρέες που είχαν τεράστια… ανάγκη για κάτι γλυκό. Για σκυλιά που τους έχουν κυνηγήσει με το που προσπάθησαν να μπουν εντός της πολυκατοικίας. Καθώς επίσης και για ζευγάρια, νόμιμα ή παράνομα, που ήθελαν κάτι γλυκό ως επίλογο σε μια εξαιρετική βραδιά.

Ειδικά το τελευταίο, το να χρειαστεί δηλαδή να πάνε παραγγελία σε δωμάτιο ξενοδοχείου (τόσο ημιδιαμονής, όσο και boutique ή luxury) συμβαίνει αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό, καθώς πολλά από τα ξενοδοχεία της παραλιακής επιτρέπουν στους πελάτες τους να παραγγείλουν απέξω.

Πλέον μας γνωρίζουν στις reception και μας αφήνουν και πάμε πάνω στα δωμάτια. Και όντως είναι πολλοί οι πελάτες που θέλουν μια κρέπα, μια βάφλα και άλλα πράγματα από τον κατάλογό μας που το ξενοδοχείο δεν μπορεί να τους δώσει. Τόσο γενικά όσο και επειδή τη συγκεκριμένη ώρα η κουζίνα του είναι κλειστή”.

Αν και η πιο ωραία ιστορία που έχουν να μου πουν συνολικά δεν είναι καθόλου ροζ. Αντιθέτως περιλαμβάνει ένα μάτσο πεινασμένα παιδιά από την επαρχία, ένα αίλουρο delivery του Crepaland και μια τηλεφωνήτρια με υπέροχη φωνή.

Πριν από μερικούς μήνες μας πήραν στα κρυφά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, από ένα ξενοδοχείο. Ήταν μια παιδική ομάδα ποδοσφαίρου από την επαρχία που είχε έρθει στην Αθήνα για ένα τουρνούα. Μας είπαν ότι το φαγητό στο ξενοδοχείο ήταν απαίσιο, αλλά ότι ο προπονητής τους δεν τους άφηνε να παραγγείλουν απέξω. Οπότε μας παρακάλεσαν να τους πάμε φαγητό αλλά να είμαστε όσο πιο διακριτικοί γίνεται ώστε να μην καταλάβει κανείς ότι πάει σε αυτούς. Όταν τελικά το λάβανε, έπαιρναν τηλέφωνο για να μας ευχαριστήσουν. Δυο μέρες αργότερα μας ξαναπήραν. Δεν ήθελαν να φύγουν από την Αθήνα χωρίς να δοκιμάσουν ξανά κρέπα ή βάφλα από εμάς. Επίσης, αυτή τη φορά, με ρωτούσαν συνέχεια πόσο ωραία ήταν από κοντά η κοπέλα με ‘την ωραία φωνή’ που τους έκανε τη χάρη”.

Αυτό τον καιρό, λόγω Μουντιάλ, το delivery του Crepaland έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά. Αλλά δεν τους φοβάμαι. Είπαμε, τα παιδιά ξέρουν να παίζουν μεγάλη μπάλα. Και ναι, αν υπήρχε σχετική κούπα, σίγουρα θα την σήκωναν.