ΓΕΥΣΗ

Μια γαριδομακαρονάδα να ξεχάσεις το φθινόπωρο

Μπαίνοντας στον Σεπτέμβρη, χρειάζεσαι κάτι να σου θυμίσει τις ανέμελες διακοπές που έκανες πριν λίγο καιρό. Οι γαρίδες θα σε βοηθήσουν.

Οι γαρίδες προσφέρονται για μία ιδανική μακαρονάδα η οποία θα διώξει για λίγο τη σκέψη του φθινοπώρου που ήρθε αλλά ευτυχώς δεν έχε δείξει ακόμα τα δόντια του. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και βούτηξε νοσταλγικά στη σάλτσα των αναμνήσεων.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

15 γαρίδες με ή χωρίς κεφάλι αλλά χωρίς κέλυφος

400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες για σάλτσα

Λίγο πελτέ ντομάτας

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτηράκι ούζο

Μαϊντανό

Η διαδικασία που θα ακολουθήσεις

Βράζεις τα μακαρόνια 3 λεπτά λιγότερο από το κανονικό και τα αφήνεις στην άκρη. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα αρκετά βαθύ τηγάνι. Αφού το κρεμμύδι μαλακώσει, ρίχνεις στο τηγάνι σου τις γαρίδες και τις αφήνεις και αυτές να σωταριστούν για περίπου δύο λεπτά. Δεν χρειάζονται παραπάνω για να γίνουν. Τις σβήνεις με το ποτηράκι το ούζο και έπειτα τις πιάνεις με μία τσιμπίδα και τις αφήνεις στην άκρη, αφήνοντας στο τηγάνι σου το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ελάχιστη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί με το ούζο. Εκεί ρίχνεις το ντοματάκι (κονσέρβα αν δεν έχεις συνηθίσει να τρίβεις ντομάτα), τον πελτέ και 2 μεγάλα ποτήρια νερό (θες να έχει νερό η σάλτσα σου) μαζί με μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Αφήνεις την σάλτσα να βράσει και να πιει αρκετό από το νερό της αλλά όχι όλο. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα σου και εξακολουθεί να βράζει, ρίχνεις ξανά τις γαρίδες μέσα αλλά ρίχνεις και τα μακαρόνια για να βράσουν άλλα 3 λεπτά μέσα στη σάλτσα. Βγάζεις από τη φωτιά και σερβίρεις σε πιάτα ρίχνοντας από πάνω λίγο μαϊντανό.