ΓΕΥΣΗ

Θέα και κρεατικά στο τελευταίο μαντρί της Γλυφάδας

Όταν πρόκειται για καλό φαγητό το Nou-Pou.gr δεν σταματά πουθενά. Ακόμα και αν πρέπει να ανέβει βουνά και να διασχίσει θάλασσες. Για να μπούμε στο Μαντρί, χρειάστηκε το πρώτο.

Θα μπορούσε να λέγεται και “τέρμα Θεού”. Εκεί που είναι, στο πιο ψηλό σημείο της Τερψιθέας, εκτός από κοπάδι με πρόβατα (ή ένα άλογο που έχει παραδίπλα και όλοι το χαιδεύουν) μπορεί να δεις και ένα κοπάδι αγγέλων γιατί είναι πολύ πιθανό να συνορεύει με τον παράδεισο το Μαντρί. “Είναι καλό, αλλά είναι λίγο μακριά” μου είχε πει ο Άγγελος (φίλος, ασφαλιστής και γνώστης όλων των καλών ψησταριών του λεκανοπεδίου). Και είχε δίκιο, παρότι ακόμα δεν έχουμε προλάβει να πάμε μαζί. Δεν πειράζει Άγγελε, αρκεί η πληροφορία. Γιατί στο καλό φαγητό μετράει να ξέρεις πού να πας. Και το Μαντρί είναι μια τέτοια περίπτωση.

Η θέα είναι εξαιρετική. Πιάτο όλα τα νότια προάστια, την ώρα που στο δικό σου πιάτο αρχίζει η πασαρέλα των κρεάτων. Αν πας Σάββατο βράδυ ή Κυριακή μεσημέρι θα πετύχεις και τη σούβλα να γυρίζει μαζί με κοντοσούβλι, κοκορέτσι και ό,τι άλλο μπορεί να τυλιχθεί γύρω της. Τις άλλες μέρες και βραδιές θα παίξεις κάρβουνο. Μπριζόλες, μπιφτέκια, συκώτι και με τα αρνίσια παϊδάκια να κόβονται διαρκώς στο πίσω μέρος της κουζίνας του μαγαζιού. Ωραία παϊδάκια, σχεδόν σαν λουκουμάκια.

Από ντεκόρ μην περιμένεις λούσα, αλλά είναι ένα καλοβαλμένο μαγαζί, σαν σαλέ που έγινε ταβέρνα και μόλις φτάσεις, νομίζεις ότι έφυγες εκδρομή αλλά επί της ουσίας είσαι ακόμα στα όρια του δήμου Γλυφάδας. Πραγματικά, μια πολύ καλή επιλογή για το διαφορετικό, για να μην πας πάλι Βλάχικα (όχι ότι έχουμε κάτι με τα Βλάχικα, ίσα-ίσα), για να δεις τι μυστικά κρύβουν τα νότια προάστια, για να χαζέψεις με τη θέα προς τον Αργοσαρωνικό, για να ξεφύγεις λίγο. Το τελευταίο είναι το σημαντικότερο.