ΓΕΥΣΗ

Mr. Dim: Το ασιατικό που κέρδισε την Αθήνα ήρθε και στη Γλυφάδα

Το ασιατικό street food εστιατόριο που αγάπησαν οι Αθηναίοι βρίσκεται πλέον και στη Γλυφάδα για να μας μυήσει στα dim sum και όλες τις ασιατικές γεύσεις του.

Στα σύνορα του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Νέας Σμύρνης, κοντά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, βρίσκεται από το 2016 το Mr. Dim, ένα εστιατόριο με ασιατική κουζίνα και street food φιλοσοφία. Ο μικρός, industrial αισθητικής χώρος του και τα λίγα τραπεζάκια που βγάζει τα καλοκαίρια στο πεζοδρόμιο, έγιναν σύντομα πόλος έλξης στην έτσι κι αλλιώς ανερχόμενη γειτονιά του Αγίου Σώστη, ενώ η φήμη του γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Αθήνα.

Έμπνευση των δημιουργών του, του Γιώργου και της Ναταλίας, ήταν τα αγαπημένα τους dim sum: παραδοσιακές κινέζικες «μπουκιές» ατμού (ή τηγανητές), γεμιστές με κοτόπουλο, γαρίδες και διάφορα άλλα υλικά. Το μαγαζί λοιπόν ξεκίνησε προσφέροντας αποκλειστικά αυτά, όμως γρήγορα ο κατάλογος εμπλουτίστηκε με πολλές ακόμα επιλογές. Έτσι, πλέον μπορείς να βρεις πιάτα όπως noodles, κοτόπουλο tori katsu, σολομό teriyaki, asian curry beef, ρύζι ατμού ή τηγανητό, bao buns (ήταν μάλιστα οι πρώτοι που τα έφεραν στην Αθήνα), σούσι και πολλές ακόμη συνταγές, με έμπνευση από την ασιατική κουζίνα, χωρίς όμως να «μπαίνουν σε καλούπια», αφού είναι πάντα προσαρμοσμένες στην ελληνική νοοτροπία.

Εξωτικές νόστιμες συνταγές, value for money, γρήγορο αλλά και ποιοτικό φαγητό. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνοψίζουν το μυστικό της επιτυχίας του Μr. Dim, το οποίο βρίσκεται πλέον και στη Γλυφάδα, σε έναν υπέροχο χώρο (Δημητρίου Γούναρη 136), που είναι σίγουρο πως θα λατρέψουμε αμέσως μετά την καραντίνα. Προς το παρόν, μπορούμε να απολαμβάνουμε τις asian γεύσεις του μέσω delivery και take away.