ΓΕΥΣΗ

Nomsy Kebab: Το διάσημο κεμπάπ του Θανάση ήρθε στη Γλυφάδα και κάνει το πιο λαχταριστό delivery

Το περίφημο «κεμπάπ του Θανάση» φτάνει στο σπίτι μας, μαζί με πολλές ακόμα παραδοσιακές και νέες γεύσεις (και ακαταμάχητες lockdown special προσφορές) που μας συστήνει το ολοκαίνουργιο grill house των νοτίων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πανδημία περιόρισε πολλές από τις δραστηριότητες και την ίδια στιγμή άλλαξε τις περισσότερες από τις συνήθειές μας. Σε ό,τι αφορά στο φαγητό, αφενός μας έστρεψε στα ενδότερα του σπιτιού και στις κατσαρόλες μας κι αφετέρου στην παράδοση κατ’ οίκον. Ανάμεσα στα εστιατόρια που προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στον δρόμο του delivery, κρατώντας τις κουζίνες τους σε δράση, είναι και το Nomsy Kebab.

Αν και άνοιξε το καλοκαίρι που μας πέρασε, γρήγορα κατάφερε να πείσει και τους πιο απαιτητικούς θαυμαστές του κεμπάπ για την αξία του – σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η εμπειρία που έχουν στον χώρο οι ιδιοκτήτες του, μια ιστορία που ξεκίνησε να γράφεται εδώ και δεκαετίες. Έτσι, το μοναδικό «κεμπάπ του Θανάση» από τον κ. Αθανάσιο Γκόλα έφτασε επιτέλους στα νότια. Ο ίδιος, μαζί με τα παιδιά του, Θωμά και Βασιλική, επιστρέφουν στο αγνό, παραδοσιακό, χειροποίητο κεμπάπ ενώ παράλληλα εμπλουτίζουν το μενού με ιδέες, πιάτα και υλικά από διάφορες κουζίνες του κόσμου, προτείνοντάς μας έναν κατάλογο που κερδίζει όλες τις εντυπώσεις: Τις πρώτες, χάρη στον μελετημένο και έξυπνο σχεδιασμό του και την ισορροπία που έχει αριστοτεχνικά χτιστεί ανάμεσα σε παραδοσιακές και νέες γεύσεις. Τις τελευταίες, χάρη στη γεύση των πιάτων, που τελικά αποδεικνύει πως η επιτυχία και η φήμη δεκαετιών δεν αποκτώνται τυχαία. Η συνταγή πάντως, παραμένει απλή: Σπουδή στα υλικά, τέχνη, υπομονή.

Στο δια ταύτα, όμως: Πέρα από την παραδοσιακή, πεντανόστιμη και σταθερά αγαπημένη εκδοχή του κεμπάπ, που σερβίρεται με ψημένη ντομάτα, πιτούλα, κρεμμύδι και αρωματικό μαϊντανό, αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το καταπληκτικό γιαουρτλού (με σως γιαουρτιού και σπιτική σάλτσα ντομάτας), τα καλαμάκια του Nomsy (κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο) και τα μπιφτέκια γαλοπούλας.

Και, κάπου εδώ, ξεκινά η γευστική εξερεύνηση: Το «παλιό» μπλέκεται με το νέο και υλικά από διαφορετικές γευστικές κουλτούρες παντρεύονται, δημιουργώντας πιάτα όπως το λάτιν κεμπάπ με δροσερό γουακαμόλε, η ανατολίτικη πίτα με γύρο κοτόπουλο, ψητή μελιτζάνα, πικάντικη πιπεριά και χούμους ή ο μοσχαρίσιος Black Angus γύρος -η νέα, ανεξερεύνητη διάσταση στον γύρο- που σερβίρεται με πίτα, σως γιαουρτιού και σπιτική σάλτσα ντομάτας. Τα παϊδάκια γαλοπούλας, τα τυλιχτά (με κεμπάπ ή διπλό κεμπάπ, με γύρο black angus, με καλαμάκι κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο) και η ιταλική πίτα γίγας με black angus γύρο ολοκληρώνουν ένα μενού ενδιαφέρον και τολμηρό, αλλά την ίδια «προσιτό» και γήινο. Άξια αναφοράς είναι σίγουρα η ιδιαίτερη σαλάτα Caesar’s που εδώ φτιάχνεται με γύρο κοτόπουλο, αλλά και το μη αναμενόμενο σαγανάκι με κατσικίσιο τυρί, πικάντικο μέλι, αμύγδαλα και θυμάρι.

Γύρος Black Angus
Παϊδάκια γαλοπούλας

Σημαντική και αξιέπαινη είναι, τέλος, η προσθήκη vegan επιλογών στο μενού, όπως το vegan τυλιχτό με ψητά μανιτάρια (με μαρούλι, ντομάτα, μαϊντανό, και πικάντικη σως ταχίνι mayo) ή εκείνο με το ψητό tofu (με πικάντικη σως ταχίνι mayo, γουακαμόλε και ψητά κρεμμύδια) – επιτέλους, κάποιος που κατάλαβε ότι vegan δεν σημαίνει μια σκέτη πίτα με ντομάτα, πατάτα και μουστάρδα.

Τυλιχτο με ψητό tofu
Τυλιχτο με ψητά μανιτάρια

Όλα αυτά συμβαίνουν χάρη στο μεράκι, τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων του Nomsy Kebab, που δουλεύουν νυχθημερόν με έναν και μόνο στόχο: Να παράγουν ποιοτικό, σίγουρα ενδιαφέρον και σίγουρα πεντανόστιμο φαγητό.

Και, επειδή, όπως τονίζουν οι ίδιοι, πάνω από όλα είναι «άνθρωποι», αντιλαμβάνονται τα ζόρια της συγκυρίας και έχουν ετοιμάσει μια καμπάνια γενναίων, καθημερινών, κυλιόμενων προσφορών με lockdown specials, για τις οποίες μπορείς να ενημερώνεσαι καθημερινά μέσα από τα social media του Nomsy. Για περισσότερες πληροφορίες και, βεβαίως για παραγγελίες, μπορείς να καλέσεις στο 210-70.06.251 ή να χρησιμοποιήσεις τις πλατφόρμες e-food και Wolt (ώρες λειτουργίας 12:00- 00:00).