ΓΕΥΣΗ

Νότου Έπαυλις: Η νέα άφιξη στην Παραλιακή για «τσίπουρο και ιστορίες»

Η κουλτούρα του τσιπουράδικου έφτασε στην παραλιακή – και κάτι μας λέει ότι ήρθε για να μείνει.

Στο νούμερο 38 της Λεωφόρου Ποσειδώνος στον Άλιμο βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το νέο τσιπουράδικο στα νότια. Με μία εντυπωσιακή σάλα, με την πέτρα και τις φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας να κυριαρχούν, με έναν πλούσιο κατάλογο από κάθε λογής μεζέδες και με πρωταγωνιστή -τι άλλο;- το καλό τσίπουρο, το «Νότου Έπαυλις» ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα της παραλιακής, φιλοδοξώντας να μυήσει τους νότιους στην κουλτούρα των γνήσιων ελληνικών αποσταγμάτων.

Το «Νότου Έπαυλις», που αντλεί την έμπνευση για το όνομά του από τον καιρό που η περιοχή ήταν γεμάτη με παλιά αρχοντικά, είναι το μέρος όπου θα βρεθείς «για τσίπουρο και ιστορίες». Αυτό είναι το motto του. Εδώ θα έρθεις βασικά για το τσίπουρο και, μαζί με αυτό, θα βρεις μεζέδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και, κάποιες μέρες την εβδομάδα, ζωντανή μουσική. Κάθε Κυριακή μεσημέρι το live πρόγραμμα είναι λαϊκό/ρεμπέτικο ενώ τα βράδια της Τρίτης η διάθεση αλλάζει με pop, rock και έντεχνα ακούσματα.

Όσο για τους μεζέδες, αυτοί χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Σε αυτούς των 3, των 4 και των 5 ευρώ. Τόσο απλά. Δεν έχεις παρά να διαλέξεις με ποιους θα συνοδεύσεις το τσίπουρο (ή το ουζάκι ή το ακόμα και το κρασί σου) και να απολαύσεις.