ΓΕΥΣΗ

Ο Antonio επέστρεψε

Το όνομα-σταθμός στην ιταλική γεύση επιστρέφει. Για την ακρίβεια μόνο για λίγο καιρό ξαπόστασε και ξανά προς τη δόξα τραβά. Ο λόγος για τον θρυλικό “Antonio”, ο οποίος άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, έστωσε τα καλά του τραπεζομάντηλα και ετοιμάζεται να μας σερβίρει ξανά την καλύτερη πάστα και γευσικότερη καλύτερη πίτσα, ως “Antonio de Roma” πλέον.

Αποκλείεται να μην ξέρεις τον “Antonio”, τη θρυλική τρατορία που βρισκόταν στην οδό Κύπρου, πολύ πριν γίνει στέκι για καφέ και κοκτέιλ, τότε δηλαδή που ο δρόμος ήταν γνωστός για το σινεμά “Αίγλη” και το -επίσης θρυλικό- Kowloon. Ο Antonio έγινε πολύ γρήγορα διάσημος για την ποιότητα, τη γεύση και τον τρόπο που συνέδεε την Ιταλία με ένα άσπρο πιάτο.

Το μαγαζί έκλεισε πριν μερικά χρόνια και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το Χαλάνδρι (ως “Nonno Antonio”) επέστρεψε πριν από ένα περίπου μήνα στην πατρίδα του. Όχι την Ιταλία, αλλά τη Γλυφάδα. Έστω, τη δεύτερη πατρίδα του. Με νέο όνομα “Antonio de Roma”, αλλά την ίδια φιλοσοφία μας περιμένει με φρέσκα ζυμαρικά και τις περίφημες μακαρονάδες με τα θαλασσινά στην “Μπιφτεκούπολη” και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 9.