ΓΕΥΣΗ

O chef Παναγιώτης Μενάρδος μας δίνει τη συνταγή για παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα

Η παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα μετατρέπεται σε πεντανόστιμα και ευπαρουσίαστα πουγκάκια, χάρη στη συνταγή του chef από το M-eating της Μυκόνου.

Εύκολη, γευστική και ευπαρουσίαστη, αυτή η συνταγή του chef Παναγιώτη Μενάρδου* μπορεί να λειτουργήσει σαν το τέλειο συμπλήρωμα για ένα τραπέζι ή σαν ένα σνακ που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.

Υλικά
4 χωριάτικα φύλλα (μικρά)
150 γρ. τυροβολιά
30 γρ. κρεμμύδι ξερό
1 αβγό
Άνιθος
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
1 φύλλο πράσινου κρεμμυδιού (για το δέσιμο)

Εκτέλεση

Λαδώνουμε με ελαιόλαδο τα φύλλα μας (20cm x 20 cm) και τα τοποθετούμε σταυρωτά.
Έπειτα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη το τυρί, το κρεμμύδι, τον άνιθο, το αβγό, το αλάτι, το πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά ώστε τα υλικά να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μίγμα.
Στη συνέχεια βάζουμε δύο μεγαλές κουταλιές από τη γέμιση στο κέντρο των φύλλων.
Κλείνουμε τα φύλλα σαν πουγκί και τα δένουμε με το φύλλο του φρέσκου κρεμμυδιού.
Περιχύνουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για15 λεπτά.

*O Σεφ Παναγιώτης Μενάρδος είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου M-eating στη Χώρα Μυκόνου. Η κουζίνα του είναι ελληνική δημιουργική, με μεσογειακές πινελιές ενώ τα πιάτα του ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική τους.

Περισσότερες συνταγές στο Hospitality Ambassadeurs