ΓΕΥΣΗ

O Χριστόφορος Πέσκιας βάζει την υψηλή γαστρονομία σε πακέτο

Ο πολυβραβευμένος σεφ και η εταιρία Different & Different ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το The Box, το πρώτο ολοκληρωμένο πακέτο «in house fine dining».

Οφείλουμε να το παραδεχτούμε: η πανδημία άλλαξε τα πάντα και κυρίως τον τρόπο που τρώμε. Το delivery και το take out έγιναν η καθημερινή μας συνήθεια, ενώ ακόμη και σπουδαία εστιατόρια εντός των εγχώριων τειχών, αλλά και στο εξωτερικό υποτάχθηκαν στην παντοδυναμία που του εκχώρησε εύκολα η ανάγκη της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της εξασφάλισης της υγείας όλων μας.

Οι fine dining επιλογές προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες, ενώ πλέον στο ερώτημα του τι γίνεται στην περίπτωση που επιθυμούμε να απολαύσουμε ένα γεύμα ή ένα δείπνο αξιώσεων από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού μας, έρχεται να απαντήσει η εταιρεία Different & Different και ο πολυβραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας που ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το The Box, μια γαστρονομική ιδέα απόλυτα προσαρμοσμένη στο πνεύμα των καιρών. O ίδιος ο σεφ δηλώνει σχετικά «δεδομένων των συνθηκών, ήταν επόμενο η εστίαση να κλείσει και θεωρώ ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Από την άνοιξη και πέρα, με την αλλαγή του καιρού η κατάσταση μάλλον θα καλυτερεύσει, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι τα μέτρα θα παραταθούν και δε θα ανοίξουμε τον Δεκέμβρη. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα».

«Η ιδέα για το The box γεννήθηκε την πρώτη περίοδο της καραντίνας και ο Χριστόφορος μαζί με όλη την ομάδα της Different το πίστεψαν!» συμπληρώνει η Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου ζωγράφος, λάτρης του food styling και του food photography και ιδρύτρια της Different & Different και συνεχίζει λέγοντας «Τέσσερις μήνες την αρχική σύλληψη έγινε πραγματικότητα. Το πρώτο ολοκληρωμένο “in house fine dining”. Φρέσκο και νεανικό, έρχεται να εξυπηρετήσει κάποιον που θέλει να καλέσει λίγα άτομα στο σπίτι του, αλλά είτε δεν έχει τον χρόνο να μαγειρέψει ή απλά θέλει να απολαύσει τον ρόλο του ως οικοδεσπότης χωρίς το άγχος της προετοιμασίας. Λόγω Covid-19 ο κόσμος κλείστηκε σπίτι του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να απολαύσει μια γαστρονομική εμπειρία. Έτσι δημιουργήθηκε το box, μια ολοκληρωμένη πρόταση για lunch ή dinner με την υπογραφή του σεφ Χριστόφορου Πέσκια και της ομάδας της Different and Different».

Το μενού του Τhe box περιλαμβάνει πολλές επιλογές από σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, συνοδευτικά και γλυκά και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον παραγγέλνει, να διαμορφώσει ένα προσωπικό μενού επιλέγοντας τα είδη που επιθυμεί από τις παραπάνω κατηγορίες. Πέρα από τα μεμονωμένα πιάτα, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξει κανείς μια γαστρονομική ενότητα, καθώς ο κατάλογος περιλαμβάνει έτοιμες θεματικές προτάσεις έξι πιάτων, όπως για παράδειγμα η Mexican night, ΒΒQ, παιδικό πάρτι  και η  Asian night, ενώ έπεται συνέχεια! Ανάμεσα στα πιάτα που τους αρέσουν σημειώστε τα thai mango salad, το Indian butter chicken και τα churros, ενώ κάθε παραγγελία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας παρέας από έξι άτομα και πάνω.

Το επιτυχημένο δίδυμο θεωρεί ότι  Different& Different / The box είναι ένα νέο concept το οποίο φαίνεται να κερδίζει έδαφος όλο και περισσότερο και πιστεύουν ακράδαντα ότι η ποιότητα του τελικού προϊόντος σε συνδυασμό με τον βαθμό ευκολίας της υπηρεσίας (πιάτα “Ready του serve”) είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά στο μέλλον. Για τον Χριστόφορο Πέσκια άλλωστε στο The box «υπάρχει ως κεντρικός άξονας η ιδέα να κάνουμε το διαφορετικό, καθώς οτιδήποτε άλλο, εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί να δουλέψει».

Σχετικά με την εστίαση και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το πόσο θα διαρκέσει το κλείσιμο, ο σεφ δηλώνει «Δεν είμαι ειδικός για να απαντήσω σχετικά με την καταλληλότητα των μέτρων, αλλά οι συνθήκες αδιαμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολες και σε ολόκληρη την Ευρώπη γίνονται lock down. Σε ότι αφορά στον χώρο έχουν εξαγγελθεί κάποια θετικά μέτρα στήριξης, αλλά θα χρειαστούν κι άλλα, όπως για παράδειγμα σε επιδοτήσεις μισθών του προσωπικού ή ενοικίων, τουλάχιστον σε ποσοστό 50%. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε ότι ο κλάδος της εστίασης έχει πολύ μεγάλο κόστος λειτουργίας».   

Οι παραγγελίες για The box γίνονται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την ημερομηνία του γεύματος, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, τηλεφωνικά στο 210-62.00.066, ή μέσω email στο differentndifferent@gmail.com. Σε ότι αφορά στην παραλαβή  μπορείτε να πάρετε το box σας την ημέρα που έχετε ορίσει (έως τις 8 μ.μ.) από τα γραφεία της εταιρείας (Μάτσα 17, Κηφισιά), ή να συνεννοηθείτε προκειμένου να αποσταλεί στον χώρο σας, κατόπιν συνεννόησης, με την αντίστοιχη χρέωση.

(δείτε το μενού εδώ https://differentanddifferent.gr/thebox/)

Το The box είναι ένα ζωντανό προϊόν που θα αλλάζει και θα ανανεώνεται. Άμεσα θα παρουσιαστεί το «last minute box» για αυθημερόν παραγγελίες, ενώ παράλληλα την περίοδο των εορτών θα παρουσιαστούν τα Χριστουγεννιάτικα boxes. Κι από ότι φαίνεται θα μας εκπλήξει κι άλλο στο μέλλον! Εξάλλου, όπως δηλώνει γελώντας και ο ίδιος ο σεφ που διατηρεί ακέραια την αισιοδοξία του «Οι καλύτερες μέρες θα έρθουν, είναι μπροστά μας».