ΓΕΥΣΗ

Ο Filotimos είναι το νέο all day cafe- bar δίπλα στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά

Σας αρέσει το Γαλλο – Αμερικανικό comfort food; Τότε το νέο στέκι του Πειραιά θα γίνει και δικό σας!

Πήρε το όνομά του από τον κύριο Φιλότιμο έναν πληθωρικό και άκρως ερωτεύσιμο με καλλιτεχνική φυσιογνωμία και αδυναμίες Πειραιώτη, ο οποίος σύχναζε στα καφέ της πλατείας και παρακολουθούσε ανελλιπώς παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.​ Εμβληματική μορφή της πόλης, υπέροχος και γοητευτικός δανείζει το όνομα του στο All Day Cafe Bar Filotimos γιατί του ταιριάζει.

Ατμοσφαιρικό με υπέροχες τοιχογραφίες και luxury διάκοσμο, ο Filotimos, έρχεται στην πόλη για να την κατακτήσει. Παρέα με καφέ, φρέσκους χυμούς, “ψαγμένα” smoothies, εμπνευσμένες tartines, μια εξαιρετική λίστα κρασιών που θα ζήλευε και ένα wine bar, cocktails με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη και μουσικές που θες να ακούς και να ξανακούς.

Όσο για τον ευγενή βιβλιοφάγο και άνθρωπο της τέχνης, κύριο Φιλότιμο, να σας πούμε ότι:​ πήγε για τελευταία φορά στο θέατρο, ​όταν το 1962 αντικαταστάθηκαν τα θορυβώδη ξύλινα καθίσματα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με βελούδινα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μην αντέχοντας άλλο τους ξύλινους τριγμούς, σταμάτησε το διάβασμα και έπεσε στη θάλασσα του λιμανιού, να πνιγεί να ησυχάσει. Άλλοι πάλι λένε πως μπήκε λαθραία στο πρώτο εμπορικό πλοίο που βρήκε με άγνωστη πορεία. Άλλοι πάλι λένε ότι έως και σήμερα βλέπουν ένα γέρο με πίπα να κάθεται στα πάνω θεωρεία. Μερικοί λένε ότι ο καπνός της πίπας του μυρίζει ακόμα ιώδιο και αλμύρα.

Info: Αγίου Κωνσταντίνου 2, Πειραιάς