ΓΕΥΣΗ

Ο Ρουμελιώτης είναι ο παράδεισος των κρεατοφάγων

Ο Ρουμελιώτης αποτελεί τον καλά κρυμμένο παράδεισο των κρεατοφάγων στην Άνω Γλυφάδα. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Σ’ αυτούς που τον λατρεύουν, ή σ’ αυτούς που δεν τον έχουν ανακαλύψει ακόμα;

Στον Ρουμελιώτη δεν θα σε βγάλει ποτέ ο δρόμος σου. Για την ακρίβεια μπορεί να μην σε βγάλει ούτε το GPS σου. Τόσο χωμένο στα στενά της Άνω Γλυφάδας. Εκεί στην περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως αυτή κοντά στην Ευρυάλη, θα βρεις ανάμεσα στα σπίτια, μια οικογενειακή ταβέρνα. Η οποία μάλιστα φέτος έκανε αναικαίνιση και έχει αλλάξει εντελώς το εσωτερικό προς το καλύτερο.

Αν και μην γελιόμαστε, το μυστικό της επιτυχίας του Ρουμελιώτη, δεν είναι το “θεαθήναι”, όσο τα εξαιρετικά κρέατα. Για την μπριζόλα του, θα μπορούσε να ξεκινήσει παγκόσμιος πόλεμος. Ναι, ακριβώς. Είναι τόσο μεγάλη και τόσο γευστική. Γενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν ένα φετίχ με το μέγεθος και την ποσότητα. Είναι σίγουρο ότι στον Ρουμελιώτη δεν θα μείνεις νηστικός. Αντίθετα, το πιο πιθανό σενάριο είναι να φύγεις αγκαλιά με ένα καφάσι σόδες για να χωνέψεις.

Πέρα από τη μπριζόλα που είναι μυθική και το χοιρινό καλαμάκι που επίσης θεωρείται ξακουστό, η σούβλα είναι το δυνατό χαρτί του μαγαζιού. Το κοντοσούβλι “σκοτώνει” και το κοκορέτσι αποτελεί μια εξαιρετική διέξοδο για τους βουκολικούς των νοτίων προαστίων. Δύσκολα θα βρεις, όμως, κάτι να μην σου αρέσει. Κι αυτό γιατί είναι όλα προσεγμένα (ο οικογενειακός χαρακτήρας που λέγαμε). Από την εξαιρετική τυροκαυτερή (όσο καυτερή πρέπει), μέχρι τις πατάτες και από τα ψητά, μέχρι οτιδήποτε κι αν πάρεις.

Το ατού που συχνά γίνεται υπερατού και βγάζει νοκ-άουτ τον συναγωνισμό, είναι το άψογο σέρβις. Εντυπωσιακά γρήγορο, είτε μιλάμε για επιτόπιο νταραβέρι ή για ντελίβερι.

Να πω την αλήθεια κι εγώ αν διάβαζα όλα τα παραπάνω χωρίς να γνώριζα, ίσως να έλεγα “υπερβολές”. Είμαι σίγουρος όμως ότι όπως έγινε και στην περίπτωση μου, κάθε αμφιβολία θα σβηστεί μόλις προσγειωθεί η μπριζολάρα στο τραπέζι. Τότε να δω τι θα λέτε…

Χειμάρας 10, Άνω Γλυφάδα