ΓΕΥΣΗ

Ο Ζάχος έδωσε όνομα στο σουβλάκι των Νοτίων

Η κατηγορία “Ειδικοί του γύρου” ανοίγει με έναν από τους παλαιούς και αγαπημένους για τους κατοίκους της Βουλιαγμένης και όχι μόνο.

Κι αυτό θα το επιβεβαιώσεις αν έχεις φίλους που μένουν στο κέντρο και στα βόρεια, φίλους που κατεβαίνουν νότια για μπάνιο ή διασκέδαση και η σουβλακοπυξίδα τους είναι στραμμένη μονίμως στη Βουλιαγμένη και τα τραπέζια του Ζάχου. Δεν ξέρουν πολλά σουβλατζίδικα, ξέρουν όμως αυτό το όνομα.

Γιατί εκεί έμαθαν να τρώνε σουβλάκια μετά τις βουτιές τους στη Βουλιαγμένη, εκεί πάνε καρφωτοί για γύρο οι κάτοικοι της περιοχής, εκεί έμαθε η Βουλιαγμένη εδώ και τόσα χρόνια να εκτιμά ένα καλό σουβλάκι με την κλασική έννοια του όρου.

Ξακουστός για τα τυλιχτά του και το μπιφτέκι κοτόπουλο, ο Ζάχος είναι ένα μαγαζί που θα το δεις ασφυκτικά γεμάτο τα Σαββατοκύριακα και πάντα με αρκετό κόσμο τις καθημερινές. Προσωπικά αγαπημένα τα τυλιχτά με γύρο χοιρινό. Πότε με τζατζίκι και πότε με την πολύ ωραία και ελαφριά σως του. Αλλά πάντα με αυτό το κόκκινο καυτερό πιπέρι που σε στέλνει για άλλη μια βουτιά στα νερά της Βουλιαγμένης.

Η κατηγορία “Ειδικοί του γύρου” έκανε καλό ποδαρικό με ένα μαγαζί που φροντίζει ο γύρος του και τα σουβλάκια του να μην χάνουν την ποιότητα, τη γεύση και την αξία τους, όσα χρόνια κι αν περάσουν.