ΓΕΥΣΗ

Οι Νότιες φωλιές της Τσικνοπέμπτης

Ταβέρνες υπάρχουν πολλές. Την Τσικνοπέμπτη όμως, είναι κάτι περιοχές που έχουν την τιμητική τους.

Στα Νότια Προάστια είχαμε πει ότι υπάρχει πρόβλημα στο θέμα Steak House. Το λύνουμε σιγά σιγά αυτό. Εκεί που δεν έχουμε καθόλου πρόβλημα είναι γενικότερα στο θέμα κρέας. Και αν έπρεπε να σου καταγράψουμε όλες τις ταβέρνες, τις ψησταριές και τα σουβλατζίδικα στα οποία θα μπορούσες να τσικνήσεις, θα διάβαζες μέχρι αύριο.

Αποφασίσαμε λοιπόν να σου γράψουμε για εκείνα τα μέρη που περιμένουν κάτι τέτοιες μέρες για να βάλουν τα καλά τους και να υποδεχθούν το πλήθος. Τα ξέρεις τα μέρη, λογικά τα έχεις επισκεφτεί όλα. Εμείς θα σου πούμε γιατί πρέπει να προτιμήσεις το ένα από το άλλο.

Η Μπιφτεκούπολη στη Γλυφάδα

Γιατί να προτιμήσεις να πας εδώ: Γιατί θα είσαι στο κέντρο των αποφάσεων. Των δικών σου αποφάσεων για το πού θα φας και κυρίως πού θα συνεχίσεις το βράδυ σου. Αν υποθέσουμε ότι τσικνίζετε στην Μπιφτεκούπολη και δεν έχετε σκάσει από το φαγητό (χαχαχαχαχα) θα μπορέσετε μετά να το πιείτε το ποτό σας. Καλά, εντάξει και μια βόλτα στις βιτρίνες για την χώνεψη καλή είναι. Πουθενά αλλού δεν θα μπορείς να κάνεις τέτοια ωραία βόλτα μετά.

Γιατί να μην πας: Οι επιλογές είναι σχετικά λίγες και συνήθως ασφυκτικά γεμάτες.

Ποιους Νότιους θα συναντήσεις εκεί: Νεαροπαρέες κυρίως Γλυφαδιωτών. Οι μεγαλύτεροι έχουν σύνεση και υπομονή να προτιμήσουν άλλη μέρα την Μπιφτεκούπολη από το να συνωστιστούν την Τσικνοπέμπτη.

Η δική μου πρόταση: Να πας από νωρίς να βρεις ένα τραπέζι στο George’s ή στο Γιώργος & Ζάχος.

Τα Βλάχικα στη Βάρη

Γιατί να προτιμήσεις να πας εδώ: Γιατί είναι η κοιτίδα του κρέατος, ο ομφαλός της παράδοσης στο θέμα κρέας στα Νότια. Μπορεί να έχουν χάσει την λάμψη του παρελθόντος και τους τροφαντούς εύζωνες αλλά η παράδοση παραμένει αναλλοίωτη. Μην περιμένεις κυριλέ καταστάσεις. Η μέρα άλλωστε δεν τις σηκώνει.

Γιατί να μην πας: Καλώς ή κακώς το μέρος δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν έχει κάτι άλλο να κάνεις πέρα από το να την πέσεις μετά στα γλυκά τριγύρω. Να μου πεις, άσχημο είναι αυτό;

Ποιους Νότιους θα συναντήσεις εκεί: Οικογένειες κυρίως. Επιλέγουν τα Βλάχικα για το προστατευμένο περιβάλλον, το parking σε κάθε ταβέρνα και την σχετική άπλα σε κάθε μαγαζί. Γλιτώνουν και την ταλαιπωρία της οικογενειακής οδήγησης μέχρι τα Καλύβια.

Η δική μου πρόταση: Να βρεθείς στα τραπέζια του Τσολιά ή της Βοσκοπούλας. Εγγύηση και παράδοση δεκαετιών.

Τα Καλύβια

Γιατί να προτιμήσεις να πας εδώ: Για την εκδρομή. Για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να επισκεφτείς το μικρό Γαλατικό χωριό της κρεατοφαγίας. Κάθε ένας που γυρνά από το ταξίδι εκεί έχει και μία ωραία ιστορία να πει. Για την πιο μεγάλη μπριζόλα που έχει φάει, για τα πιο νόστιμα παϊδάκια. Κάτι ξέρουν.

Γιατί να μην πας: Γιατί είναι ένα Α τράβηγμα να πας μέχρι τα Καλύβια μια Πέμπτη βράδυ. Ενώ μπορείς να το κάνεις ένα Σαββατοκύριακο με την άνεσή σου.

Ποιους Νότιους θα συναντήσεις εκεί: Τους πολύ Νότιους που σπεύδουν από Σούνιο, Ανάβυσσο και λοιπές περιοχές αλλά και εκείνους από τη Γλυφάδα, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη που τη ζητάει η ψυχή τους την εκδρομή.

Η δική μου πρόταση: Ξεκοίλιασμα στον Μουρούζη ή το Τρίγωνο.