ΓΕΥΣΗ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ark

Το Nou-Pou επέλεξε όλα τα μέρη στα οποία θα υποδεχτείς το 2020 όπως του αξίζει: με λάμψη, ζεστασιά, αισιοδοξία και συγκλονιστικό φαγητό.

Η προσμονή για το νέο έτος γίνεται πιο γλυκιά (και πιο εορταστικά επίσημη) όταν βρεθείς δίπλα στη θάλασσα, κυκλωμένος από αγαπημένους ανθρώπους και συγκλονιστικές γεύσεις. Για αυτό το ιδιαίτερο βράδυ, ο Γιάννης Μπαξεβάνης έχει ετοιμάσει ένα μενού που ξεκινάει με ένα welcome drink με ζεστό κρασί με αρώματα από κάρδαμο, γλυκάνισο, κανέλα, πορτοκάλι και μανταρίνι. Στη συνέχεια, την όρεξη ανοίγουν μια μους κολοκύθας με σουμάδα και αφρό αμυγδάλου και, λίγο αργότερα, γαρίδες με πουρέ κουνουπίδι αρωματισμένο με βανίλια, μανιτάρια, βινεγκρέτ σπανάκι και τηγανητή κάπαρη. Η σαλάτα -πράσινη, με φρέσκα μυρωδικά, κόκκινα μήλα, καρύδια, παλαιωμένη γραβιέρα, ρόδια και ραπανάκια με βινεγκρέτ σαμπάνιας- θα κλείσει τον πρώτο κύκλο πιάτων. Το έδαφος για το κυρίως πιάτο θα προετοιμάσει ένα σορμπέ μάνγκο με τζίντζερ, πριν στο τραπέζι καταφθάσει το μοσχαρίσιο φιλέτο με κάστανα, κρεμμυδάκια, μανιτάρια μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας, σχοινόπρασο και λαχανάκια Βρυξελλών στον ατμό. Για επιδόρπιο, ο chef προτείνει τούρτα σοκολάτα γάλακτος με μους κάστανο και αφράτη σαντιγύ με σιρόπι κόκκινα φρούτα.

Τιμή: 80 ευρώ / άτομο