ΓΕΥΣΗ

Parasol, το νέο ζαχαροπλαστείο που άνοιξε στη Γλυφάδα

Ευφάνταστες τούρτες, cup cakes και γλυκά λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα θα βρείτε στο ολοκαίνουργιο ζαχαροπλαστείο των νοτίων προαστίων.

Η νέα γλυκιά άφιξη στο νότιο χάρτη της περιοχής βρήκε τη θέση της στον οδό Γούναρη 53 στην Άνω Γλυφάδα και πρόκειται για ένα ζαχαροπλαστείο λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Στο Parasol δεν θα βρείτε τα παραδοσιακά γλυκά, ακόμα και η σοκολατίνα που θεωρείται μια κλασσική επιλογή γλυκού εδώ θα τη βρείτε με μια κάπως “πειραγμένη” συνταγή.

Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου, Γιάννης Παπανικολόπουλος, ήρθε πριν από 8 μήνες από τον Καναδά και μόλις τον περασμένο μήνα άνοιξε επίσημα την επιχείρηση του καθώς ο ίδιος είναι λάτρης των γλυκών γεύσεων και πειραματιζόταν πολύ με την ζαχαροπλαστική.

Εκτός από ευφάνταστες και πρωτοποριακές τούρτες θα βρείτε και μπαγκέτες, αλμυρά κρουασάν και καφέ για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.  Προς το παρόν, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε μόνο take-away, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η υπηρεσία delivery.

Όσο για το όνομα του μαγαζιού προκύπτει από τις ομπρέλες που κρατούσαν παλαιότερα οι γυναίκες για την προστασία τους από τον ήλιο και ο ιδιοκτήτης του το εμπνεύστηκε από ένα ταξίδι του στο Λας Βέγκας. Το lounge bar του ξενοδοχείου λεγόταν Parasol και ήταν γεμάτο ομπρέλες σε όλα τα μεγέθη.